Aviečių ledai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Siūlau skanių kreminių ledų su avietėmis receptą. Jums reikės maišytuvo ir šaldiklio, jokios papildomos įrangos nenaudojame, tai lengviausias būdas. Ledai, pridedant vaisių tyrės arba uogų sulčių, dažniausiai ruošiami riebios grietinėlės pagrindu. Sumaišius gaunama švelni kreminė masė, gana lengva dėl uogų ar vaisių. Šis receptas yra su avietėmis. Bet, galima dėti braškių, vyšnių, mėlynių, abrikosų, persikų ar melionų, rinkitės pagal savo skonį. Ledai tokie skanūs, kad nebenorėsite grįžti prie parduotuvėje pirkto varianto.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės300 gramų
-
Grietinėlė300 mililitrų (30% riebumo)
-
Cukrus4~6 šaukštai
-
Mėtospagal skonį (lapai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime ingredientus.
-
2. Avietes sutrinkite trintuvu ir išspauskite sultis. Sultys turi būti be sėklų. Gausite 250-200 ml. sulčių.
-
Reklama
-
3. Į aviečių sultis įpilkite cukraus ir maišykite, kol visiškai ištirps.
-
4. Grietinėlę atvėsinkite ir išplakite į purias putas.
-
Reklama
-
5. Dalimis supilkite aviečių sultis į grietinėlę ir atsargiai išmaišykite.
-
6. Mišinį padėkite į šaldiklį 1 valandai. Ledus galite perpilti į indą arba palikti dubenyje, kaip jums patogiau.
-
Reklama
-
7. Po valandos ledai šiek tiek sustingsta, tačiau dalis aviečių sulčių gali šiek tiek išsiskirti, todėl šiame etape ledus kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės ir padėkite į šaldiklį 1,5-2 valandoms.
-
8. Aviečių ledai yra paruošti. Išimame iš šaldiklio, paliekame 10 minučių kambario temperatūroje, o tada išdėstome porcijomis. Aviečių ledus galima papildyti uogomis ir mėtų lapeliais. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama