Sūrio padažas
4.7 (4 įvertinimai)
Apie receptą
Jūsų dėmesiui – klasikinis sūrio padažo gaminimo receptas. Šis padažas dažniausiai patiekiamas prie makaronų ir daržovių patiekalų, nors galima patiekti ir su įvairiais užkandžiais, traškučiais, mėsa. Sūrio padažas yra mano mėgstamiausias padažas. Esu pasiruošusi valgyti tiesiog tokį, ir su bet kuo – su bet kokiais patiekalais, užkandžiais. Kad ir tik su duona ar spirgučiais – tiesiog persivalgymas, ypač jei naudojate gerą sūrį, ne iš pigiausio, o iš tų, kurie brangesni. Tradiciškai toks sūrio padažas patiekiamas su makaronais, bet jei norite, galite patiekti su bet kuo - mėsa, paukštiena, įvairiausiais užkandžiais, traškučiais...
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Miltai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Sūris150 gramų
-
Pienas350 mililitrų
Gaminimo eiga
-
1. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
-
2. Į ištirpintą sviestą suberkite miltus.
-
Reklama
-
3. Sviestą ir miltus išplakite iki vientisos masės, nenukeldami puodo nuo ugnies.
-
4. Toliau plakant plona srovele supilkite pieną.
-
Reklama
-
5. Toliau plakite ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys kečupo konsistencija.
-
6. Įpilkite sūrio (tarkuoto arba supjaustyto).
-
Reklama
-
7. Pakaitinkite ir plakite, kol sūris visiškai ištirps. Kai sūris išsilydys, nukelkite nuo ugnies.
-
8. Sūrio padažas paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama