Sūrio padažas

Sūrio padažas

4.7 (4 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Jūsų dėmesiui – klasikinis sūrio padažo gaminimo receptas. Šis padažas dažniausiai patiekiamas prie makaronų ir daržovių patiekalų, nors galima patiekti ir su įvairiais užkandžiais, traškučiais, mėsa. Sūrio padažas yra mano mėgstamiausias padažas. Esu pasiruošusi valgyti tiesiog tokį, ir su bet kuo – su bet kokiais patiekalais, užkandžiais. Kad ir tik su duona ar spirgučiais – tiesiog persivalgymas, ypač jei naudojate gerą sūrį, ne iš pigiausio, o iš tų, kurie brangesni. Tradiciškai toks sūrio padažas patiekiamas su makaronais, bet jei norite, galite patiekti su bet kuo - mėsa, paukštiena, įvairiausiais užkandžiais, traškučiais...

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Miltai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    1/2 šaukštelio
  • Sūris
    150 gramų
  • Pienas
    350 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
    1. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
  • Į ištirpintą sviestą suberkite miltus.
    2. Į ištirpintą sviestą suberkite miltus.
  • Reklama
  • Sviestą ir miltus išplakite iki vientisos masės, nenukeldami puodo nuo ugnies.
    3. Sviestą ir miltus išplakite iki vientisos masės, nenukeldami puodo nuo ugnies.
  • Toliau plakant plona srovele supilkite pieną.
    4. Toliau plakant plona srovele supilkite pieną.
  • Reklama
  • Toliau plakite ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys kečupo konsistencija.
    5. Toliau plakite ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys kečupo konsistencija.
  • Įpilkite sūrio (tarkuoto arba supjaustyto).
    6. Įpilkite sūrio (tarkuoto arba supjaustyto).
  • Reklama
  • Pakaitinkite ir plakite, kol sūris visiškai ištirps. Kai sūris išsilydys, nukelkite nuo ugnies.
    7. Pakaitinkite ir plakite, kol sūris visiškai ištirps. Kai sūris išsilydys, nukelkite nuo ugnies.
  • Sūrio padažas paruoštas!
    8. Sūrio padažas paruoštas!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai