Braškių kompotas su kriauše žiemai

Braškių kompotas su kriauše žiemai

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
19 val.

Apie receptą

Vasara – metas ruošti skanius kompotus, kad prisimintume nuostabų laiką žiemą. Kompotui rinkitės gerai prinokusias braškes, be gedimų ir nešvarumų, tai suteiks sodraus skonio ir spalvos. Jei uogos didelės, jas galima supjaustyti į 2-4 dalis. Rinkitės tankias kriaušes, kad jos nesuminkštėtų ir neištižtų kompote, tada kompotas bus skaidrus. Kompotas puikiai laikomas kambario temperatūroje tamsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    1 litras
  • Braškės
    200 gramų
  • Kriaušė
    1 vnt
  • Cukrus
    150 gramų
  • Citrinų rūgštis
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Nuplaukite kriaušę ir nusausinkite.
    1. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Nuplaukite kriaušę ir nusausinkite.
  • Stiklainį kruopščiai nuplaukite soda ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Virkite dangtį 5 minutes ant vidutinės ugnies.
    2. Stiklainį kruopščiai nuplaukite soda ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Virkite dangtį 5 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Kriaušę supjaustykite griežinėliais ir išimkite šerdį. Sudėkite kriaušių griežinėlius į sterilizuotą stiklainį.
    3. Kriaušę supjaustykite griežinėliais ir išimkite šerdį. Sudėkite kriaušių griežinėlius į sterilizuotą stiklainį.
  • Vandenį užvirinkite ir supilkite į stiklainį su kriaušėmis. Uždenkite stiklainį dangteliu ir palikite 10 minučių pastovėti.
    4. Vandenį užvirinkite ir supilkite į stiklainį su kriaušėmis. Uždenkite stiklainį dangteliu ir palikite 10 minučių pastovėti.
  • Reklama
  • Nupilkite vandenį iš stiklainio į puodą ir įpilkite citrinos rūgšties.
    5. Nupilkite vandenį iš stiklainio į puodą ir įpilkite citrinos rūgšties.
  • Supilkite cukrų į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį ir leiskite užvirti 2-3 minutes.
    6. Supilkite cukrų į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį ir leiskite užvirti 2-3 minutes.
  • Reklama
  • Nuimkite nuo braškių stiebus ir sudėkite uogas į stiklainį su kriaušėmis.
    7. Nuimkite nuo braškių stiebus ir sudėkite uogas į stiklainį su kriaušėmis.
  • Braškes ir kriaušes užpilkite sirupu ir iš karto užsukite.
    8. Braškes ir kriaušes užpilkite sirupu ir iš karto užsukite.
  • Reklama
  • Apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir šiltai apvyniokite, kol visiškai atvės.
    9. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir šiltai apvyniokite, kol visiškai atvės.
  • Braškių kompotas su kriaušėmis paruoštas žiemai!
    10. Braškių kompotas su kriaušėmis paruoštas žiemai!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai