Braškių kompotas su kriauše žiemai
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Vasara – metas ruošti skanius kompotus, kad prisimintume nuostabų laiką žiemą. Kompotui rinkitės gerai prinokusias braškes, be gedimų ir nešvarumų, tai suteiks sodraus skonio ir spalvos. Jei uogos didelės, jas galima supjaustyti į 2-4 dalis. Rinkitės tankias kriaušes, kad jos nesuminkštėtų ir neištižtų kompote, tada kompotas bus skaidrus. Kompotas puikiai laikomas kambario temperatūroje tamsioje vietoje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo1 litras
-
Braškės200 gramų
-
Kriaušė1 vnt
-
Cukrus150 gramų
-
Citrinų rūgštis1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Nuplaukite kriaušę ir nusausinkite.
-
2. Stiklainį kruopščiai nuplaukite soda ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Virkite dangtį 5 minutes ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
3. Kriaušę supjaustykite griežinėliais ir išimkite šerdį. Sudėkite kriaušių griežinėlius į sterilizuotą stiklainį.
-
4. Vandenį užvirinkite ir supilkite į stiklainį su kriaušėmis. Uždenkite stiklainį dangteliu ir palikite 10 minučių pastovėti.
-
Reklama
-
5. Nupilkite vandenį iš stiklainio į puodą ir įpilkite citrinos rūgšties.
-
6. Supilkite cukrų į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį ir leiskite užvirti 2-3 minutes.
-
Reklama
-
7. Nuimkite nuo braškių stiebus ir sudėkite uogas į stiklainį su kriaušėmis.
-
8. Braškes ir kriaušes užpilkite sirupu ir iš karto užsukite.
-
Reklama
-
9. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir šiltai apvyniokite, kol visiškai atvės.
-
10. Braškių kompotas su kriaušėmis paruoštas žiemai!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama