Agurkų uogienė
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Mintis virti agurkų uogienę man kilo, kai derliaus metai buvo geri. Nuo tada kiekvieną sezoną išverdu po porą stiklainių šios egzotikos. Rekomenduoju išbandyti dėl įvairovės. Agurkų uogienę galima virti iš bet kokio dydžio vaisių, o tai labai pelninga – uogienei galite naudoti šiek tiek pernokusius, didelius agurkus, kurie jau nebevartojami švieži. Mėgstu dėti citrusinių vaisių ir prieskonių, kad agurkų uogienė nebūtų per blanki. Agurkus galite derinti su bet kokiais vaisiais ir uogomis, labai rekomenduoju išbandyti su raudonaisiais serbentais.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai1 kilogramas
-
Cukrus600 gramų
-
Cinamonas1 gramų
-
Citrina1 vnt
-
Apelsinas1 vnt
-
Gvazdikas3~4 vnt
-
Vanilėpagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Agurkus nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Citriną ir apelsiną supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas, suberkite prieskonius ir cukrų.
-
4. Sumaišykite su agurkais, palikite valandą pastovėti, kol agurkai duos sulčių. Virkite apie 30 minučių, kol sirupas sutirštės.
-
Reklama
-
5. Sudėkite į stiklainius, sterilizuokite 10 minučių. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama