Agurkų uogienė

Agurkų uogienė

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Mintis virti agurkų uogienę man kilo, kai derliaus metai buvo geri. Nuo tada kiekvieną sezoną išverdu po porą stiklainių šios egzotikos. Rekomenduoju išbandyti dėl įvairovės. Agurkų uogienę galima virti iš bet kokio dydžio vaisių, o tai labai pelninga – uogienei galite naudoti šiek tiek pernokusius, didelius agurkus, kurie jau nebevartojami švieži. Mėgstu dėti citrusinių vaisių ir prieskonių, kad agurkų uogienė nebūtų per blanki. Agurkus galite derinti su bet kokiais vaisiais ir uogomis, labai rekomenduoju išbandyti su raudonaisiais serbentais.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    1 kilogramas
  • Cukrus
    600 gramų
  • Cinamonas
    1 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Apelsinas
    1 vnt
  • Gvazdikas
    3~4 vnt
  • Vanilė
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Agurkus nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite gabalėliais.
    2. Agurkus nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite gabalėliais.
  • Reklama
  • Citriną ir apelsiną supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas, suberkite prieskonius ir cukrų.
    3. Citriną ir apelsiną supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas, suberkite prieskonius ir cukrų.
  • Sumaišykite su agurkais, palikite valandą pastovėti, kol agurkai duos sulčių. Virkite apie 30 minučių, kol sirupas sutirštės.
    4. Sumaišykite su agurkais, palikite valandą pastovėti, kol agurkai duos sulčių. Virkite apie 30 minučių, kol sirupas sutirštės.
  • Reklama
  • Sudėkite į stiklainius, sterilizuokite 10 minučių. Gero apetito!
    5. Sudėkite į stiklainius, sterilizuokite 10 minučių. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai