Obuolių pyragas su cukraus ir riešutų glaistu
4.5 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Pyragai yra vienas iš lengviausiai pagaminamų kepinių rūšių, todėl papasakosiu, kaip pasigaminti obuolių pyragą su cukraus ir riešutų glaistu. Šiame pyrage dera sultingi obuoliai ir traški plutelė. Vaisių pyragai yra puikus pasirinkimas prie arbatos, tačiau jie taip pat tinka ir šventiniam stalui. Šis obuolių pyragas atrodo nuostabiai dėl riešutų-cukraus glaisto, kuris taip pat sukuria traškią plutą. Kepdami obuoliai tampa minkšti ir sultingi, sukuriant gražų kontrastą su auksine pyrago pluta. Šį pyragą galima gaminti ne tik su obuoliais, bet ir su kriaušėmis, slyvomis ar persikais.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai180 gramų
-
Cukrus250 gramų (200g tešlai, 50g glaistui)
-
Nulupti obuoliai500~600 gramų
-
Sviestas80 gramų
-
Riešutai50 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Rafinuotas augalinis aliejus200 mililitrų
-
Kepimo milteliai1.5 arbatinio šaukštelio
-
Maltas cinamonas1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaušinius mikseriu išplakti su cukrumi į purią masę. Įpilkite rafinuoto augalinio aliejaus ir vėl plakite. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir trimis dalimis įmaišykite į kiaušinių masę.
-
2. Mentele išmaišykite tešlą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite juos su cinamonu ir dėkite į skardą, anksčiau išklotą kepimo popieriumi ir sviestu pateptais šonais.
-
Reklama
-
3. Tada supilkite tešlą ant obuolių lygiu sluoksniu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
-
4. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir riešutus, gerai išmaišykite. Karštą pyragą užliekite karštu glajumi ir pašaukite į dar karštą orkaitę (bet išjungtą) 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Pyragui leiskite atvėsti. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama