Obuolių pyragas su cukraus ir riešutų glaistu

Obuolių pyragas su cukraus ir riešutų glaistu

4.5 (4 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Pyragai yra vienas iš lengviausiai pagaminamų kepinių rūšių, todėl papasakosiu, kaip pasigaminti obuolių pyragą su cukraus ir riešutų glaistu. Šiame pyrage dera sultingi obuoliai ir traški plutelė. Vaisių pyragai yra puikus pasirinkimas prie arbatos, tačiau jie taip pat tinka ir šventiniam stalui. Šis obuolių pyragas atrodo nuostabiai dėl riešutų-cukraus glaisto, kuris taip pat sukuria traškią plutą. Kepdami obuoliai tampa minkšti ir sultingi, sukuriant gražų kontrastą su auksine pyrago pluta. Šį pyragą galima gaminti ne tik su obuoliais, bet ir su kriaušėmis, slyvomis ar persikais.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    180 gramų
  • Cukrus
    250 gramų (200g tešlai, 50g glaistui)
  • Nulupti obuoliai
    500~600 gramų
  • Sviestas
    80 gramų
  • Riešutai
    50 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Rafinuotas augalinis aliejus
    200 mililitrų
  • Kepimo milteliai
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Maltas cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaušinius mikseriu išplakti su cukrumi į purią masę. Įpilkite rafinuoto augalinio aliejaus ir vėl plakite. Išsijotus miltus sumaišykite ...
    1. Kiaušinius mikseriu išplakti su cukrumi į purią masę. Įpilkite rafinuoto augalinio aliejaus ir vėl plakite. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir trimis dalimis įmaišykite į kiaušinių masę.
  • Mentele išmaišykite tešlą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite juos su cinamonu ir dėkite į skardą, anksč...
    2. Mentele išmaišykite tešlą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite juos su cinamonu ir dėkite į skardą, anksčiau išklotą kepimo popieriumi ir sviestu pateptais šonais.
  • Reklama
  • Tada supilkite tešlą ant obuolių lygiu sluoksniu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
    3. Tada supilkite tešlą ant obuolių lygiu sluoksniu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
  • Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir riešutus, gerai išmaišykite. Karštą pyragą užliekite karštu glajumi ir pašauk...
    4. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir riešutus, gerai išmaišykite. Karštą pyragą užliekite karštu glajumi ir pašaukite į dar karštą orkaitę (bet išjungtą) 30 minučių.
  • Reklama
  • Pyragui leiskite atvėsti. Gero apetito!
    5. Pyragui leiskite atvėsti. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai