Lengva cukinijų užkepėlė

Lengva cukinijų užkepėlė

4.1 (10 įvertinimai)

3 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Paprasta cukinijų užkepėlė yra tikrai lengvai pagaminama, bet skanus patiekalas, pagamintas iš turimų ingredientų. Jei nežinote, ką gaminti su cukinijomis, išbandykite tai! Lengva cukinijų užkepėlė yra vienas lengviausių, greičiausių, tačiau skaniausių patiekalų, kurį galite pagaminti iš cukinijų. Beje, ši užkepėlė ne tik paprastai ir greitai paruošiama, bet ir labai sveika. Juk plačiai žinoma, kad cukinijos yra dietinė daržovė, todėl ši užkepėlė – puikus patiekalas stebintiems savo svorį. Tikiuosi, kad jums patiks mano receptas. Sėkmės!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukinijos
    3 vnt
  • Pienas
    80 mililitrų
  • Sūris
    60 gramų
  • Miltai
    150 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Garstyčios
    1 šaukštas
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
    60 mililitrų
  • Askaloniniai česnakai
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Aštriu peiliu cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.
    2. Aštriu peiliu cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Lygiai taip pat plonais žiedeliais supjaustykite svogūną.
    3. Lygiai taip pat plonais žiedeliais supjaustykite svogūną.
  • Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
    4. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Išplakite tris kiaušinius iki purių putų konsistencijos.
    5. Išplakite tris kiaušinius iki purių putų konsistencijos.
  • Atskirai sumaišykite birius ingredientus: miltus, druską ir pipirus. Jei norite, galite pridėti bet kokių kitų prieskonių – kokių jums la...
    6. Atskirai sumaišykite birius ingredientus: miltus, druską ir pipirus. Jei norite, galite pridėti bet kokių kitų prieskonių – kokių jums labiausiai patinka.
  • Reklama
  • Kiaušinius, išplaktus iki putų, supilkite į gilų dubenį.
    7. Kiaušinius, išplaktus iki putų, supilkite į gilų dubenį.
  • Supilkite miltus ir pieną, maišykite iki vientisos masės.
    8. Supilkite miltus ir pieną, maišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir vėl maišykite iki vientisos masės.
    9. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir vėl maišykite iki vientisos masės.
  • Į mišinį įpilkite šiek tiek garstyčių.
    10. Į mišinį įpilkite šiek tiek garstyčių.
  • Reklama
  • Galiausiai į masę suberkite tarkuotą sūrį.
    11. Galiausiai į masę suberkite tarkuotą sūrį.
  • Viską išmaišykite šaukštu iki vientisos masės.
    12. Viską išmaišykite šaukštu iki vientisos masės.
  • Į gautą tešlą suberkite svogūną ir cukiniją. Švelniai išmaišykite, kad daržovės gerai pasidengtų tešla.
    13. Į gautą tešlą suberkite svogūną ir cukiniją. Švelniai išmaišykite, kad daržovės gerai pasidengtų tešla.
  • Reklama
  • Imame formą, lengvai patepame augaliniu aliejumi ir dedame į ją daržoves bei tešlą. Kepame apie 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
    14. Imame formą, lengvai patepame augaliniu aliejumi ir dedame į ją daržoves bei tešlą. Kepame apie 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  • Gero apetito.
    15. Gero apetito.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.1/5 (10 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai