Lavašo cigarai

Lavašo cigarai

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Lavašo cigarai yra turkiško patiekalo Borek variantas. Išmokę gaminti lavašinius cigarus, savo receptų taupyklę papildysite originaliu ir labai paprastu užkandžiu bet kokiai progai. Jei norite, į įdarą galite įdėti bet kokių žalumynų. Cigarus taip pat galima kepti orkaitėje. Šį užkandį galite patiekti su grietine ar bet kokiu kitu padažu. Labai patogu pasiimti su savimi į darbą užkąsti.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lavašas
    3 vnt (lapai)
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Brinzos sūris
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Atskirkite trynį nuo baltymų. Sūrį gerai sutrinkite šakute ar rankomis, sumaišykite su tryniu.
    1. Atskirkite trynį nuo baltymų. Sūrį gerai sutrinkite šakute ar rankomis, sumaišykite su tryniu.
  • Priklausomai nuo lavašo lakšto dydžio, supjaustykite jį į 6-8 trikampius. Sulenkite gautus lakštus į krūvą ir uždenkite folija. Išimkite ...
    2. Priklausomai nuo lavašo lakšto dydžio, supjaustykite jį į 6-8 trikampius. Sulenkite gautus lakštus į krūvą ir uždenkite folija. Išimkite po vieną, kad lavašai neišdžiūtų.
  • Reklama
  • Ant plačiosios trikampio dalies uždėkite šiek tiek įdaro ir pradėkite sukti. Porą sykių pasukite, o tada, užlenkite lavašo šoninius krašt...
    3. Ant plačiosios trikampio dalies uždėkite šiek tiek įdaro ir pradėkite sukti. Porą sykių pasukite, o tada, užlenkite lavašo šoninius kraštus į vidų, ir toliau sukite.
  • Kad kepant cigaras neatsidarytų, lavašo kraštelį aptepkite baltymu.
    4. Kad kepant cigaras neatsidarytų, lavašo kraštelį aptepkite baltymu.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, tada sumažinkite ugnį. Cigarus apkepkite tolygiai, iš visų pusių, kol taps traškūs. Iškepusius cig...
    5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, tada sumažinkite ugnį. Cigarus apkepkite tolygiai, iš visų pusių, kol taps traškūs. Iškepusius cigarus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai