Lavašo cigarai
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Lavašo cigarai yra turkiško patiekalo Borek variantas. Išmokę gaminti lavašinius cigarus, savo receptų taupyklę papildysite originaliu ir labai paprastu užkandžiu bet kokiai progai. Jei norite, į įdarą galite įdėti bet kokių žalumynų. Cigarus taip pat galima kepti orkaitėje. Šį užkandį galite patiekti su grietine ar bet kokiu kitu padažu. Labai patogu pasiimti su savimi į darbą užkąsti.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lavašas3 vnt (lapai)
-
Kiaušinis1 vnt
-
Brinzos sūris100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Atskirkite trynį nuo baltymų. Sūrį gerai sutrinkite šakute ar rankomis, sumaišykite su tryniu.
-
2. Priklausomai nuo lavašo lakšto dydžio, supjaustykite jį į 6-8 trikampius. Sulenkite gautus lakštus į krūvą ir uždenkite folija. Išimkite po vieną, kad lavašai neišdžiūtų.
-
Reklama
-
3. Ant plačiosios trikampio dalies uždėkite šiek tiek įdaro ir pradėkite sukti. Porą sykių pasukite, o tada, užlenkite lavašo šoninius kraštus į vidų, ir toliau sukite.
-
4. Kad kepant cigaras neatsidarytų, lavašo kraštelį aptepkite baltymu.
-
Reklama
-
5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, tada sumažinkite ugnį. Cigarus apkepkite tolygiai, iš visų pusių, kol taps traškūs. Iškepusius cigarus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama