Lašiša troškinta su daržovėmis
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Lašiša yra karališka žuvis. Vargu ar kas nors su tuo nesutiks. Visi mėgsta šios rūšies žuvis. Šiandien mes kalbėsime apie tai, kaip gaminti lašišą, troškintą su daržovėmis. Lašišą gaminti – vienas malonumas. Ši žuvis neturi specifinio nemalonaus kvapo, skirtingai nei daugelis vandens karalystės atstovų. Paprastai gaminant su ja problemų nekyla. Jums tereikia laikytis bendrųjų taisyklių: stebėti laiką ir temperatūrą. Svarbiausia, kad lašiša kepimo metu turi būti pagardinta padažu, kitaip ji gali būti sausa. Pažiūrėkite, kaip ruošti su daržovėmis troškintą lašišą ir pradžiuginkite savo šeimą bei svečius šiuo nuostabiu patiekalu.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lašiša300 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Baklažanas1 vnt
-
Pomidorai2 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Citrina0.5 vnt
-
Paprika1 vnt
-
Baltas vynas30 mililitrų
-
Aliejus30 gramų
-
Sojų padažas3 šaukštai
-
Grietine arba majonezas2 šaukštai
-
Druska, pipirai, prieskoniaipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paimkite lašišos filė, nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais. Įdėkite žuvį į dubenį. Supilkite šiek tiek sojos padažo ir įspauskite šiek tiek citrinos.
-
2. Supjaustykite daržoves. Svogūnus, baklažanus, pomidorus ir papriką supjaustykite iš dalies kubeliais, iš dalies – pusžiedžiais. Morkas galite tiesiog sutarkuoti.
-
Reklama
-
3. Paimkite kepimo indą. Į jį sudėkite daržoves. Ant viršaus uždėkite marinuotą žuvį. Supilkite likusias marinato sultis. Ant žuvies išspauskite grietinę. Pabarstykite prieskoniais.
-
4. Įdėkite žuvį į orkaitę 40 minučių 150 laipsnių temperatūroje. Po 25 minučių reikia išimti, užpilti sultimis ir uždėti citrinos griežinėlius.
-
Reklama
-
5. Ir dabar mūsų patiekalas yra paruoštas. Lašišą su daržovėmis ir padažu dėkite į lėkštę, pabarstykite žolelėmis. Galite patiekti šviežias daržoves, bulves ar ryžius. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama