Lašiša su špinatais ir grietinėle

Lašiša su špinatais ir grietinėle

5 (2 įvertinimai)

3-4 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Jei norite paįvairinti žuvies patiekalus, atkreipkite dėmesį į lašišos kreminiame špinatų padaže receptą. Taip virta žuvis yra sultinga ir labai skani. Rinkdamiesi žuvį savo patiekalui, rinkitės filė su oda. Vyšninius pomidorus galima pakeisti įprastais pomidorais. Patartina naudoti ne mažiau kaip 15% riebumo grietinėlę.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rožinė lašiša
    800 gramų (filė)
  • Pomidorai
    3 vnt(vidutinio dydžio)
  • Grietinėlė
    300 mililitrų
  • Špinatai
    100 gramų
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Bazilikas
    pagal skonį (šviežias)
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    70 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Paruoškite lašišą. Supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite druska.
    2. Paruoškite lašišą. Supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite druska.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite 40 ml. augalinio aliejaus. Apkepkite greitai žuvį. Kai tik pradeda balti, nedelsdami perkelkite į lėkštę.
    3. Keptuvėje įkaitinkite 40 ml. augalinio aliejaus. Apkepkite greitai žuvį. Kai tik pradeda balti, nedelsdami perkelkite į lėkštę.
  • Pomidorus supjaustykite rutuliais arba griežinėliais. Nulupkite ir supjaustykite česnaką.
    4. Pomidorus supjaustykite rutuliais arba griežinėliais. Nulupkite ir supjaustykite česnaką.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite 30 ml. augalinio aliejaus. Perkelkite į jį pomidorus ir česnaką. Kepkite 3-4 minutes nuolat maišydami.
    5. Keptuvėje įkaitinkite 30 ml. augalinio aliejaus. Perkelkite į jį pomidorus ir česnaką. Kepkite 3-4 minutes nuolat maišydami.
  • Suberkite smulkintą baziliką ir troškinkite dar 3 minutes.
    6. Suberkite smulkintą baziliką ir troškinkite dar 3 minutes.
  • Reklama
  • Tada supilkite grietinėlę. Išmaišykite ir pakaitinkite 5 minutes maišydami.
    7. Tada supilkite grietinėlę. Išmaišykite ir pakaitinkite 5 minutes maišydami.
  • Į keptuvę įpilkite špinatų. Troškinkite, kol špinatai šiek tiek nusistovės.
    8. Į keptuvę įpilkite špinatų. Troškinkite, kol špinatai šiek tiek nusistovės.
  • Reklama
  • Žuvį uždėkite ant špinatų, sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, uždengę dangčiu. Po to patiekalas gali būti patiekiamas prie stalo.
    9. Žuvį uždėkite ant špinatų, sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, uždengę dangčiu. Po to patiekalas gali būti patiekiamas prie stalo.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai