Lašiša su špinatais ir grietinėle
5 (2 įvertinimai)
3-4 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Jei norite paįvairinti žuvies patiekalus, atkreipkite dėmesį į lašišos kreminiame špinatų padaže receptą. Taip virta žuvis yra sultinga ir labai skani. Rinkdamiesi žuvį savo patiekalui, rinkitės filė su oda. Vyšninius pomidorus galima pakeisti įprastais pomidorais. Patartina naudoti ne mažiau kaip 15% riebumo grietinėlę.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rožinė lašiša800 gramų (filė)
-
Pomidorai3 vnt(vidutinio dydžio)
-
Grietinėlė300 mililitrų
-
Špinatai100 gramų
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Bazilikaspagal skonį (šviežias)
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus70 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Paruoškite lašišą. Supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite druska.
-
Reklama
-
3. Keptuvėje įkaitinkite 40 ml. augalinio aliejaus. Apkepkite greitai žuvį. Kai tik pradeda balti, nedelsdami perkelkite į lėkštę.
-
4. Pomidorus supjaustykite rutuliais arba griežinėliais. Nulupkite ir supjaustykite česnaką.
-
Reklama
-
5. Keptuvėje įkaitinkite 30 ml. augalinio aliejaus. Perkelkite į jį pomidorus ir česnaką. Kepkite 3-4 minutes nuolat maišydami.
-
6. Suberkite smulkintą baziliką ir troškinkite dar 3 minutes.
-
Reklama
-
7. Tada supilkite grietinėlę. Išmaišykite ir pakaitinkite 5 minutes maišydami.
-
8. Į keptuvę įpilkite špinatų. Troškinkite, kol špinatai šiek tiek nusistovės.
-
Reklama
-
9. Žuvį uždėkite ant špinatų, sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, uždengę dangčiu. Po to patiekalas gali būti patiekiamas prie stalo.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama