Lašiša su apelsinų salotomis

Lašiša su apelsinų salotomis

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Gardi, švelni lašiša su apelsinų salotomis, aštriais svogūnais ir aštriu užpilu bus puikūs lengvi pietūs ar vakarienė. Tai labai paprasta paruošti ir neužima daug laiko. Patiekalas yra labai lengvas ir pikantiškas, ypač patiks moteriškajai pusei. Apelsiną geriausia vartoti saldžiarūgštį, o raudonasis svogūnas nėra labai aštrus. Lašišą geriausia patiekti iš karto su apelsinų salotomis.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Vaisiai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lašiša
    200 gramų (filė)
  • Apelsinų sultys
    20 mililitrų
  • Sausas baltas vynas
    15 mililitrų
  • Sojų padažas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Sezamo sėklos
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodasis pipiras
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    1 šaukštas
  • Apelsinas
    1/2 vnt
  • Paprika
    1/4 vnt
  • Raudonasis svogūnas
    1/4 vnt
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Imbieras
    pagal skonį (mažas gabalėlis)
  • Citrinos žievelės
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Čili
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Apelsiną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu minkštu šepetėliu ir nusausinkite. Papriką nupl...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Apelsiną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu minkštu šepetėliu ir nusausinkite. Papriką nuplaukite, pašalinkite stiebą ir sėklas, nulupkite svogūną.
  • Nuo apelsino nutarkuokite žievelę, nupjaukite žievelę, tarp plėvelių išpjaukite minkštimą, išspauskite sultis.
    2. Nuo apelsino nutarkuokite žievelę, nupjaukite žievelę, tarp plėvelių išpjaukite minkštimą, išspauskite sultis.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite apelsinų sultis, aliejų, vyną ir sojų padažą ir išmaišykite.
    3. Į dubenį supilkite apelsinų sultis, aliejų, vyną ir sojų padažą ir išmaišykite.
  • Iš lašišos pašalinkite visus kaulus. Išvalytą žuvį sudėkite į marinatą, apverskite odele į viršų ir palikite 30 min.
    4. Iš lašišos pašalinkite visus kaulus. Išvalytą žuvį sudėkite į marinatą, apverskite odele į viršų ir palikite 30 min.
  • Reklama
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite lašišos odele žemyn, pipiruokite ir kepkite 10 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
    5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite lašišos odele žemyn, pipiruokite ir kepkite 10 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  • Kol žuvis kepa, pasigaminkite salotas. Į salotų dubenį sudėkite paruoštus apelsinus, pusžiedžiais supjaustytą raudonąjį svogūną ir juoste...
    6. Kol žuvis kepa, pasigaminkite salotas. Į salotų dubenį sudėkite paruoštus apelsinus, pusžiedžiais supjaustytą raudonąjį svogūną ir juostelėmis papriką. Viską pasūdyti, suberti apelsino žievelę, tarkuotą imbierą ir alyvuogių aliejų, išmaišyti. Iškepusią lašišą perkelkite į serviravimo lėkštę, suberkite salotas, pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai