Lašiša su apelsinų salotomis
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Gardi, švelni lašiša su apelsinų salotomis, aštriais svogūnais ir aštriu užpilu bus puikūs lengvi pietūs ar vakarienė. Tai labai paprasta paruošti ir neužima daug laiko. Patiekalas yra labai lengvas ir pikantiškas, ypač patiks moteriškajai pusei. Apelsiną geriausia vartoti saldžiarūgštį, o raudonasis svogūnas nėra labai aštrus. Lašišą geriausia patiekti iš karto su apelsinų salotomis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Vaisiai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lašiša200 gramų (filė)
-
Apelsinų sultys20 mililitrų
-
Sausas baltas vynas15 mililitrų
-
Sojų padažas1 arbatinis šaukštelis
-
Sezamo sėklospagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Juodasis pipiraspagal skonį
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas
-
Apelsinas1/2 vnt
-
Paprika1/4 vnt
-
Raudonasis svogūnas1/4 vnt
-
Žalumynaipagal skonį
-
Imbieraspagal skonį (mažas gabalėlis)
-
Citrinos žievelės1/2 arbatinio šaukštelio
-
Čilipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Apelsiną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu minkštu šepetėliu ir nusausinkite. Papriką nuplaukite, pašalinkite stiebą ir sėklas, nulupkite svogūną.
-
2. Nuo apelsino nutarkuokite žievelę, nupjaukite žievelę, tarp plėvelių išpjaukite minkštimą, išspauskite sultis.
-
Reklama
-
3. Į dubenį supilkite apelsinų sultis, aliejų, vyną ir sojų padažą ir išmaišykite.
-
4. Iš lašišos pašalinkite visus kaulus. Išvalytą žuvį sudėkite į marinatą, apverskite odele į viršų ir palikite 30 min.
-
Reklama
-
5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite lašišos odele žemyn, pipiruokite ir kepkite 10 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
-
6. Kol žuvis kepa, pasigaminkite salotas. Į salotų dubenį sudėkite paruoštus apelsinus, pusžiedžiais supjaustytą raudonąjį svogūną ir juostelėmis papriką. Viską pasūdyti, suberti apelsino žievelę, tarkuotą imbierą ir alyvuogių aliejų, išmaišyti. Iškepusią lašišą perkelkite į serviravimo lėkštę, suberkite salotas, pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama