Kūčiukai
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Kuo mažiau dienų iki Kalėdų, tuo daugiau namuose šnabždesio apie jas: apie dovanas, artimųjų lankymo planus, kepinius ir, žinoma, kūčiukus. Jei bent kartą ryžotės jų išsikepti namuose, tikrai žinote: visas šis tešlos maišymo, minkymo, kildinimo, pjaustymo procesas yra magiškas iki pirštų galų. Nesinori žvilgčioti į laikrodį, nesinori niekur skubėti; sauja po saujos pildosi kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ir atneša kaip niekad ryškų suvokimą – šventės jau visai čia pat. Laikantis senųjų tradicijų, kūčiukai yra gaminami be jokių gyvūninės kilmės produktų. Toks yra ir šis receptas. Tešlą užmaišysite vien iš miltų, cukraus, vandens, mielių bei aliejaus. Ji bus minkšta, glotni, elastinga, su tokia tešla lengva ir malonu dirbti.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai1 kilogramas
-
Aliejus50 gramų
-
Cukrus200 gramų
-
Mielės40 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pienas1/2 stiklinės
Gaminimo eiga
-
1. Pieną šiek tiek pašildykite, jis turi būti šiltas. Mieles ištirpinkite šiltame piene.
-
2. Miltus persijokite į dubenį. Į dubenį su miltais supilkite pieną su mielėmis, šiltą aliejų, aguonas ir žiupsnelį druskos. Užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite valandai, kad pakiltų. Po valandos vėl užminkykite tešlą.
-
Reklama
-
3. Tešlą iškočiokite į kelias dešreles ir supjaustykite gabalėliais.
-
4. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi. Kūčiukus dėkite ant kepimo skardos.
-
Reklama
-
5. Kūčiukus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pasidarys auksinės spalvos.
-
6. Kūčiukai paruošti. Skanaus!
-
Reklama
-
7. Kūčiukus tradiciškai galite patiekti su aguonpieniu. Gražių ir jaukių švenčių!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama