Kriaušių sluoksniuotas pyragas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Kriaušių sezonui prasidėjus pasigaminkite šią paprastą, bet skanų kriaušių sluoksniuotą pyragą. Varškė ir sviestas suteikia kreminės natos, o kriaušės aromato ir sultingumo. Kriaušes pyragui rinkitės tankias ir kvapnias. Galite naudoti bet kokio riebumo varškę ir, jei norite, sumaišykite cukrų su cinamonu. Patiekite pyragą su arbata, kava ar pienu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla be mielių1 vnt
-
Varškės sūris 9%100 gramų
-
Kriaušės2 vnt
-
Sviestas20 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Kiaušinis1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Tešlą atitirpinkite, kriaušes nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Atšildytą tešlą šiek tiek iškočiokite, padarykite šonus ir šakute padarykite pradūrimus visame tešlos dugne. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir perkelkite ant jos tešlą.
-
Reklama
-
3. Ant tešlos paskleiskite varškę.
-
4. Iš kriaušių išimkite šerdį ir supjaustykite plonais griežinėliais. Juos paskleiskite ant varškės.
-
Reklama
-
5. Kriaušių viršūnes pabarstykite cukrumi ir gabalėliais išdėliokite sviestą. Įmaišykite kiaušinį ir aptepkite juo šonus.
-
6. Įdėkite pyrago formą į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Po kurio laiko išimkite sluoksniuotą tešlą ir visiškai atvėsinkite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama