Kreminė moliūgų sriuba

Kreminė moliūgų sriuba

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Trintos sriubos yra gana paplitusios ir turi daug gerbėjų visame pasaulyje. Mano šeima labai mėgsta šias sriubas, gana dažnai verdu saldžias ir aštrias moliūgų sriubas. Moliūgas yra labai sveika daržovė, kurioje gausu beta ir alfa karotino. Iš jo galite paruošti daug įvairių patiekalų: ir saldžių, ir pikantiškų. Iš moliūgų gaminami labai skanūs pyragaičiai ir švelnios sriubos. Šiandien noriu su jumis pasidalinti kreminės moliūgų sriubos su cinamonu, muskato riešutu ir ruduoju cukrumi receptu. Receptas labai paprastas, o patiekalas išeina sotus, ryškus, su pikantiškomis natomis. Sriuba yra subtilios ir aksominės tekstūros bei saldaus skonio. Jei norite kreminio skonio, įpilkite grietinėlės ir sumažinkite sultinio kiekį.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Moliūgų minkštimas
    1.5 kilogramo
  • Rudas cukrus
    1 šaukštas
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Buljonas
    4 stiklinė
  • Kremas
    3 šaukštai
  • Sviestas
    50 gramų
  • Krakmolas
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje svieste iki auksinės rudos spalvos.
    1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje svieste iki auksinės rudos spalvos.
  • Supilkite sultinį į gilų puodą ir suberkite moliūgo minkštimą. Užvirinkite ir troškinkite 30 minučių.
    2. Supilkite sultinį į gilų puodą ir suberkite moliūgo minkštimą. Užvirinkite ir troškinkite 30 minučių.
  • Reklama
  • Kai moliūgas išvirs, suberiame prieskonius, cukrų, druską ir įdedame šaukštą krakmolo. Virkite sriubą dar 2-3 minutes.
    3. Kai moliūgas išvirs, suberiame prieskonius, cukrų, druską ir įdedame šaukštą krakmolo. Virkite sriubą dar 2-3 minutes.
  • Keptą svogūną ir česnaką sumaišykite su moliūgu. Atvėsinkite, supilkite grietinėlę ir plakite trintuvu iki vientisos masės. Sriuba paruošta.
    4. Keptą svogūną ir česnaką sumaišykite su moliūgu. Atvėsinkite, supilkite grietinėlę ir plakite trintuvu iki vientisos masės. Sriuba paruošta.
  • Reklama
  • Patiekdami į kiekvieną lėkštę dėkite skrebučius ir pabarstykite juodaisiais pipirais.
    5. Patiekdami į kiekvieną lėkštę dėkite skrebučius ir pabarstykite juodaisiais pipirais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai