Kreminė moliūgų sriuba
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Trintos sriubos yra gana paplitusios ir turi daug gerbėjų visame pasaulyje. Mano šeima labai mėgsta šias sriubas, gana dažnai verdu saldžias ir aštrias moliūgų sriubas. Moliūgas yra labai sveika daržovė, kurioje gausu beta ir alfa karotino. Iš jo galite paruošti daug įvairių patiekalų: ir saldžių, ir pikantiškų. Iš moliūgų gaminami labai skanūs pyragaičiai ir švelnios sriubos. Šiandien noriu su jumis pasidalinti kreminės moliūgų sriubos su cinamonu, muskato riešutu ir ruduoju cukrumi receptu. Receptas labai paprastas, o patiekalas išeina sotus, ryškus, su pikantiškomis natomis. Sriuba yra subtilios ir aksominės tekstūros bei saldaus skonio. Jei norite kreminio skonio, įpilkite grietinėlės ir sumažinkite sultinio kiekį.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Svogūnai1 vnt
-
Moliūgų minkštimas1.5 kilogramo
-
Rudas cukrus1 šaukštas
-
Muskato riešutas1 žiupsnelis
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Buljonas4 stiklinė
-
Kremas3 šaukštai
-
Sviestas50 gramų
-
Krakmolas1 šaukštas
Gaminimo eiga
-
1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje svieste iki auksinės rudos spalvos.
-
2. Supilkite sultinį į gilų puodą ir suberkite moliūgo minkštimą. Užvirinkite ir troškinkite 30 minučių.
-
Reklama
-
3. Kai moliūgas išvirs, suberiame prieskonius, cukrų, druską ir įdedame šaukštą krakmolo. Virkite sriubą dar 2-3 minutes.
-
4. Keptą svogūną ir česnaką sumaišykite su moliūgu. Atvėsinkite, supilkite grietinėlę ir plakite trintuvu iki vientisos masės. Sriuba paruošta.
-
Reklama
-
5. Patiekdami į kiekvieną lėkštę dėkite skrebučius ir pabarstykite juodaisiais pipirais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama