Kopūstų pyragas su majonezu

Kopūstų pyragas su majonezu

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Paruoškime skanų, švelnų ir paprastą kopūstų pyragą. Tešla šiam pyragui ruošiama su majonezu. Galite naudoti parduotuvėje pirktą majonezą arba pasigaminti namuose – tiks bet koks majonezas. Mano kopūstai yra žieminių veislių, todėl juos reikės troškinti iki pusės iškepimo. Jei naudosite jaunus kopūstus, troškinti nebūtina. Jei pageidaujate, į įdarą galite įdėti virtų kiaušinių, keptų grybų ar daržovių, taip pat mėgstamų prieskonių. Pyragas su majonezu yra ypač skanus ir sėkmingas. Jei dar nebandėte, labai rekomenduoju pasigaminti!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Morka
    1 vnt
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Majonezas
    150 gramų
  • Baltasis kopūstas
    300 gramų
  • Kvietiniai miltai
    100 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus produktus.
    1. Paruoškite reikiamus produktus.
  • Svogūną ir morkas supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
    2. Svogūną ir morkas supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite kopūstą, suberkite į svogūnus ir morkas ir kartu kepkite apie 10-15 min., kol kopūstai suminkštės.
    3. Smulkiai supjaustykite kopūstą, suberkite į svogūnus ir morkas ir kartu kepkite apie 10-15 min., kol kopūstai suminkštės.
  • Troškintus kopūstus pagardinkite druska, pipirais ir leiskite šiek tiek atvėsti.
    4. Troškintus kopūstus pagardinkite druska, pipirais ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Reklama
  • Tuo tarpu paruoškite tešlą. Kiaušinius įmuškite į tinkamą dubenį, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Išmaišykite šakute arba šluotele.
    5. Tuo tarpu paruoškite tešlą. Kiaušinius įmuškite į tinkamą dubenį, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Išmaišykite šakute arba šluotele.
  • Įpilkite majonezo, sumaišykite su kiaušiniais.
    6. Įpilkite majonezo, sumaišykite su kiaušiniais.
  • Reklama
  • Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
    7. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  • Kruopščiai išmaišykite tešlą, kol ji taps vientisa ir vienalytė, tirštos grietinės konsistencijos.
    8. Kruopščiai išmaišykite tešlą, kol ji taps vientisa ir vienalytė, tirštos grietinės konsistencijos.
  • Reklama
  • Pusę tešlos supilkite į silikoninę 18-20 cm skersmens kepimo formą.
    9. Pusę tešlos supilkite į silikoninę 18-20 cm skersmens kepimo formą.
  • Ant viršaus dėkite visus troškintus kopūstus.
    10. Ant viršaus dėkite visus troškintus kopūstus.
  • Reklama
  • Ant viršaus vėl užpilkite tešlą. Formą šiek tiek patapšnokite į stalą, kad tešla pasiskirstytų po visą įdarą ir pašaukite į iki 180 laips...
    11. Ant viršaus vėl užpilkite tešlą. Formą šiek tiek patapšnokite į stalą, kad tešla pasiskirstytų po visą įdarą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių.
  • Išimkite gatavą pyragą ir palikite šiek tiek atvėsti formoje, o tada atsargiai perkelkite į lėkštę.
    12. Išimkite gatavą pyragą ir palikite šiek tiek atvėsti formoje, o tada atsargiai perkelkite į lėkštę.
  • Leiskite šiek tiek atvėsti ir galėsite patiekti. Gero apetito!
    13. Leiskite šiek tiek atvėsti ir galėsite patiekti. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai