Kopūstų pyragas su majonezu
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruoškime skanų, švelnų ir paprastą kopūstų pyragą. Tešla šiam pyragui ruošiama su majonezu. Galite naudoti parduotuvėje pirktą majonezą arba pasigaminti namuose – tiks bet koks majonezas. Mano kopūstai yra žieminių veislių, todėl juos reikės troškinti iki pusės iškepimo. Jei naudosite jaunus kopūstus, troškinti nebūtina. Jei pageidaujate, į įdarą galite įdėti virtų kiaušinių, keptų grybų ar daržovių, taip pat mėgstamų prieskonių. Pyragas su majonezu yra ypač skanus ir sėkmingas. Jei dar nebandėte, labai rekomenduoju pasigaminti!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morka1 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Majonezas150 gramų
-
Baltasis kopūstas300 gramų
-
Kvietiniai miltai100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Svogūnai1 vnt
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus produktus.
-
2. Svogūną ir morkas supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite kopūstą, suberkite į svogūnus ir morkas ir kartu kepkite apie 10-15 min., kol kopūstai suminkštės.
-
4. Troškintus kopūstus pagardinkite druska, pipirais ir leiskite šiek tiek atvėsti.
-
Reklama
-
5. Tuo tarpu paruoškite tešlą. Kiaušinius įmuškite į tinkamą dubenį, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Išmaišykite šakute arba šluotele.
-
6. Įpilkite majonezo, sumaišykite su kiaušiniais.
-
Reklama
-
7. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
-
8. Kruopščiai išmaišykite tešlą, kol ji taps vientisa ir vienalytė, tirštos grietinės konsistencijos.
-
Reklama
-
9. Pusę tešlos supilkite į silikoninę 18-20 cm skersmens kepimo formą.
-
10. Ant viršaus dėkite visus troškintus kopūstus.
-
Reklama
-
11. Ant viršaus vėl užpilkite tešlą. Formą šiek tiek patapšnokite į stalą, kad tešla pasiskirstytų po visą įdarą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių.
-
12. Išimkite gatavą pyragą ir palikite šiek tiek atvėsti formoje, o tada atsargiai perkelkite į lėkštę.
-
13. Leiskite šiek tiek atvėsti ir galėsite patiekti. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama