Kondensuoto pieno želė

Kondensuoto pieno želė

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kondensuotą pieną mėgsta praktiškai visi, taip pat viską, kas pagaminta iš jo. Todėl ši nuostabi kondensuoto pieno želė patiks absoliučiai visiems, o gaminti ją galima net kasdien! Į želė mišinį galite įdėti kakavos, arba tiesiog pabarstyti kakavos milteliais paruoštą želė. Taip pat prieš dedant želė į šaldytuvą stingti, paragaukite cukraus kiekį, ir jei jums nepakankamai saldu, papildykite cukrumi pagal skonį.

Receptai pagal ingredientus: #
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kondensuotas pienas
    250 mililitrų
  • Grietinė
    300 mililitrų
  • Želatina
    20 gramų
  • Vanduo
    80 mililitrų
  • Kakavos milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Į atskirą dubenėlį suberkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu, išmaišykite. Palikite želatiną brinkti 20 minučių (arba pagal gamintoj...
    2. Į atskirą dubenėlį suberkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu, išmaišykite. Palikite želatiną brinkti 20 minučių (arba pagal gamintojo nurodymus).
  • Reklama
  • Erdviame dubenyje sumaišykite grietinę ir kondensuotą pieną.
    3. Erdviame dubenyje sumaišykite grietinę ir kondensuotą pieną.
  • Panardinamuoju trintuvu plakite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
    4. Panardinamuoju trintuvu plakite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Išbrinkusią želatiną perkelkite į puodą ir uždėkite ant mažos ugnies.
    5. Išbrinkusią želatiną perkelkite į puodą ir uždėkite ant mažos ugnies.
  • Maišydami mentele ištirpinkite želatiną iki skystos konsistencijos.
    6. Maišydami mentele ištirpinkite želatiną iki skystos konsistencijos.
  • Reklama
  • Ištirpusią želatiną supilkite į dubenį su kondensuoto pieno ir grietinės mišiniu. Viską gerai išplakite plakikliu.
    7. Ištirpusią želatiną supilkite į dubenį su kondensuoto pieno ir grietinės mišiniu. Viską gerai išplakite plakikliu.
  • Supilkite gautą masę į formeles želė, padėkite į šaldytuvą stingti 2-3 valandas.
    8. Supilkite gautą masę į formeles želė, padėkite į šaldytuvą stingti 2-3 valandas.
  • Reklama
  • Paruoštą želė formelėse pabarstykite kakava.
    9. Paruoštą želė formelėse pabarstykite kakava.
  • Pageidaujant, papuoškite vaisių gabalėliais ir patiekite.
    10. Pageidaujant, papuoškite vaisių gabalėliais ir patiekite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai