Klasikinis Bolonijos padažas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Pagrindinis itališkas Bolonijos padažas buvo išrastas Bolonijoje, Italijoje. Tradiciškai patiekiama su naminiais makaronais, tačiau galima dėti į lazaniją ar bulvių košę. Receptas žinomas visame pasaulyje. Ir mes taip pat paliesime grožį. Supažindinsiu, kaip pasigaminti klasikinį Bolonijos padažą. Tik švieži ir natūralūs produktai, tokie kaip pomidorai, svogūnai, morkos ir kt., kartu gali sukurti tikrai itališką patiekalą.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta jautiena350 gramų
-
Pomidorai4 vnt
-
Grybai6 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Askaloniniai česnakai2 vnt
-
Pomidorų pasta80 gramų
-
Česnakai1 skiltelė
-
Raudonėlis1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus2 arbatiniai šaukšteliai
-
Bazilikas10 vnt
-
Parmezanas100 gramų
-
Aliejus4 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Pomidorų tyrė300 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, česnaką, svogūnus, morkas ir grybus.
-
2. Morkas, svogūnus, česnakus ir grybus pakepinkite aliejuje (3-5 min.). Tada pridėkite prie jų pomidorų. Dar 3 minutes troškinkite daržoves. Juos pasūdykite ir pipiruokite.
-
Reklama
-
3. Įpilkite pomidorų tyrės ir pomidorų pastos. Virkite padažą 10 minučių ant silpnos ugnies.
-
4. Atskirai aliejuje apkepkite faršą iki rudos spalvos. Pasūdykite ir pipiruokite.
-
Reklama
-
5. Į pomidorų padažą sudėkite maltą mėsą. Taip pat suberkite smulkintą baziliką, druską, raudonėlį ir pipirus. Išmaišykite. Bolognese yra pasirengusi!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama