Ukrainietiški barščiai su grybais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Kiekvienas ukrainietis moka virti ukrainietiškus barščius su grybais – aromatingą, sotų ir nepaprastai skanų pirmąjį patiekalą. Šiuos barščius verta ruošti kiekvienam, nes... jie nepaliks abejingų! Pagrindiniai ukrainietiškų barščių ingredientai yra burokėliai ir mėsa, tačiau yra daugybė barščių paruošimo variantų. Pavyzdžiui, pupelės, bulvės, petražolės ir kiti produktai gali būti dedami kaip papildomi ingredientai. Jei norite, burokėlius sumaišykite su actu, jie taps ne tokie saldūs ir įgaus naują skonį. Nesvarbu, kokius grybus imsite (šviežius ar džiovintus), barščiai bet kokiu atveju bus labai skanūs.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa su kaulu300 gramų
-
Baltasis kopūstas250 gramų
-
Švieži grybai200 gramų (arba 80 g džiovintų)
-
Pomidorų pasta80 gramų
-
Pomidorai3 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Saldžioji paprika1 vnt
-
Burokėliai1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Lauro lapaspagal skonį
-
Paprikapagal skonį
-
Mairūnaspagal skonį
-
Bazilikaspagal skonį
-
Kvapieji pipiraipagal skonį
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Žalumynai1 saujelė
-
Bulvės5~6 vnt
Gaminimo eiga
-
1. Į 4-5 litrų talpos puodą supilkite 2,5-3 litrus vandens, sudėkite į jį mėsą ir padėkite ant ugnies. Kai mėsa užvirs, troškinkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą. Džiovintus grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite prisitraukti.
-
2. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis. Bulves supjaustykite kubeliais, svogūną – mažais kubeliais, morkas – juostelėmis, saldžiąją papriką – juostelėmis. Burokėlius sutarkuokite smulkia tarka. Nuimkite odeles nuo pomidorų.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę, įkaitintą augaliniu aliejumi, suberkite morkas ir lengvai jas pakepinkite. Suberkite paprikas ir svogūnus, lengvai pakepinkite. Suberkite burokėlius, troškinkite ir suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus.
-
4. Pasūdykite ir uždenkite dangčiu. Supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite dar 5-7 minutes. Mėsą išimkite iš sultinio, supjaustykite gabalėliais ir vėl sudėkite į sultinį.
-
Reklama
-
5. Suberkite kubeliais pjaustytas bulves, leiskite 5 minutes troškintis ir suberkite grybus. Kai bulvės bus paruoštos, sudėkite apkeptas daržoves, išmaišykite ir leiskite barščiams užvirti.
-
6. Suberkite kopūstą ir barščius pakoreguokite pagal skonį: pagal skonį įberkite prieskonių, druskos, pipirų, lauro lapelių. Suberkite pjaustytas žoleles ir išspauskite česnaką. Leiskite barščiams vėl užvirti ir išjunkite ugnį.
-
Reklama
-
7. Uždenkite barščius dangčiu, leiskite pastovėti 20-30 minučių ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama