Ukrainietiški barščiai su grybais

Ukrainietiški barščiai su grybais

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kiekvienas ukrainietis moka virti ukrainietiškus barščius su grybais – aromatingą, sotų ir nepaprastai skanų pirmąjį patiekalą. Šiuos barščius verta ruošti kiekvienam, nes... jie nepaliks abejingų! Pagrindiniai ukrainietiškų barščių ingredientai yra burokėliai ir mėsa, tačiau yra daugybė barščių paruošimo variantų. Pavyzdžiui, pupelės, bulvės, petražolės ir kiti produktai gali būti dedami kaip papildomi ingredientai. Jei norite, burokėlius sumaišykite su actu, jie taps ne tokie saldūs ir įgaus naują skonį. Nesvarbu, kokius grybus imsite (šviežius ar džiovintus), barščiai bet kokiu atveju bus labai skanūs.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa su kaulu
    300 gramų
  • Baltasis kopūstas
    250 gramų
  • Švieži grybai
    200 gramų (arba 80 g džiovintų)
  • Pomidorų pasta
    80 gramų
  • Pomidorai
    3 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Saldžioji paprika
    1 vnt
  • Burokėliai
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    pagal skonį
  • Paprika
    pagal skonį
  • Mairūnas
    pagal skonį
  • Bazilikas
    pagal skonį
  • Kvapieji pipirai
    pagal skonį
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Žalumynai
    1 saujelė
  • Bulvės
    5~6 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į 4-5 litrų talpos puodą supilkite 2,5-3 litrus vandens, sudėkite į jį mėsą ir padėkite ant ugnies. Kai mėsa užvirs, troškinkite ant silp...
    1. Į 4-5 litrų talpos puodą supilkite 2,5-3 litrus vandens, sudėkite į jį mėsą ir padėkite ant ugnies. Kai mėsa užvirs, troškinkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą. Džiovintus grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite prisitraukti.
  • Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis. Bulves supjaustykite kubeliais, svogūną – mažais kubeliais, morkas – juostelėmis, saldžiąją p...
    2. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis. Bulves supjaustykite kubeliais, svogūną – mažais kubeliais, morkas – juostelėmis, saldžiąją papriką – juostelėmis. Burokėlius sutarkuokite smulkia tarka. Nuimkite odeles nuo pomidorų.
  • Reklama
  • Į keptuvę, įkaitintą augaliniu aliejumi, suberkite morkas ir lengvai jas pakepinkite. Suberkite paprikas ir svogūnus, lengvai pakepinkite...
    3. Į keptuvę, įkaitintą augaliniu aliejumi, suberkite morkas ir lengvai jas pakepinkite. Suberkite paprikas ir svogūnus, lengvai pakepinkite. Suberkite burokėlius, troškinkite ir suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus.
  • Pasūdykite ir uždenkite dangčiu. Supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite dar 5-7 minutes. Mėsą išimkite iš sultinio, supjaus...
    4. Pasūdykite ir uždenkite dangčiu. Supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite dar 5-7 minutes. Mėsą išimkite iš sultinio, supjaustykite gabalėliais ir vėl sudėkite į sultinį.
  • Reklama
  • Suberkite kubeliais pjaustytas bulves, leiskite 5 minutes troškintis ir suberkite grybus. Kai bulvės bus paruoštos, sudėkite apkeptas dar...
    5. Suberkite kubeliais pjaustytas bulves, leiskite 5 minutes troškintis ir suberkite grybus. Kai bulvės bus paruoštos, sudėkite apkeptas daržoves, išmaišykite ir leiskite barščiams užvirti.
  • Suberkite kopūstą ir barščius pakoreguokite pagal skonį: pagal skonį įberkite prieskonių, druskos, pipirų, lauro lapelių. Suberkite pjaus...
    6. Suberkite kopūstą ir barščius pakoreguokite pagal skonį: pagal skonį įberkite prieskonių, druskos, pipirų, lauro lapelių. Suberkite pjaustytas žoleles ir išspauskite česnaką. Leiskite barščiams vėl užvirti ir išjunkite ugnį.
  • Reklama
  • Uždenkite barščius dangčiu, leiskite pastovėti 20-30 minučių ir patiekite. Gero apetito!
    7. Uždenkite barščius dangčiu, leiskite pastovėti 20-30 minučių ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai