Krevetės tešloje
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Krevetės tešloje gali būti paruoštos kaip lengvas užkandis, pavyzdžiui, prie alaus stalo, arba kaip savarankiškas patiekalas. Dažnai mes jų nekepame, jos labiau delikatesas. Siūlau savo variantą. Krevečių receptą prisimenu, kai noriu kažkuo pasilepinti arba kai laukiu svečių ir noriu jiems pagaminti skanų ir gražų patiekalą. Krevetės tešloje papuoš bet kokį stalą. Jei tai šventinė vakarienė, galite patiekti sausą baltąjį vyną, jis labai tiks prie šio užkandžio. Gero apetito!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Karališkosios krevetės0.5 kilogramo
-
Šviesus alus arba mineralinis vanduo1 stiklinė
-
Česnakaipagal skonį
-
Miltai6~7 šaukštai
-
Aliejus0.5 stiklinės
-
Kiaušinis1 vnt
-
Citrina1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Krevetes atitirpinkite, gerai nuplaukite ir nulupkite.
-
2. Kad krevetės būtų sodresnio skonio, marinuokite jas 10–15 minučių. Šiam marinatui į augalinį aliejų (geriausia alyvuogių) įdėkite tarkuoto česnako pagal skonį, šiek tiek druskos ir maltų kvapiųjų pipirų.
-
Reklama
-
3. Iš anksto paruoškite tešlą krevečių kepimui. Į miltus supilkite alų arba mineralinį vandenį ir įmuškite kiaušinį. Tešla turi atrodyti kaip blynams. Leiskite šiek tiek pastovėti, kad glitimas išbrinktų. Po to, kai krevetės pasimarinuoja, nusausinkite jas ant popierinio rankšluosčio. Paimkite krevetes už uodegos ir pamerkite į tešlą.
-
4. Sudėkite krevetes į keptuvę, įkaitintą augaliniu aliejumi. Jos kepa greitai, tik 2–3 minutes, kitaip jos taps kietos. Svarbiausia, kad pluta būtų parudavusi.
-
Reklama
-
5. Krevetės tešloje yra paruoštos. Sudėkite jas į lėkštę ir apšlakstykite citrinos sultimis. Patiekite ant salotų lapų su griežinėliais supjaustyta citrina. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama