Vyšnios sirupe žiemai
4 (6 įvertinimai)
Apie receptą
Prinokusios, sultingos ir aromatingos vyšnios bus laukiamas skanėstas bet kuriuo metų laiku, o kad savo skoniu mus džiugintų net žiemą, vyšnias galite ruošti sirupe, nes tai visai nesunku. Vyšnių sirupe receptas yra labai paprastas ir lengvas, o šis skanėstas skoniu kaip įprastos uogienės, bet, mano nuomone, skanesnis ir aromatingesnis. Šaltuoju rudens-žiemos laikotarpiu, kaip ir pavasarį, atidaryti tokių vyšnių stiklainį yra tikras neprilygstamas malonumas – vasara ir šiltos saulėtos dienos iš karto prisimenamos. Nežinau, ar kada nors naudojote šį šių uogų ruošimo būdą, bet jei ne, labai rekomenduoju vyšnias žiemai pasigaminti sirupe.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vyšnios1 kilogramas
-
Cukrus1.2 kilogramo
-
Vanduo1 stiklinė
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia išrūšiuojame uogas, išmetame supuvusias ir sumuštas, o visas nuplauname po tekančiu vandeniu ir dedame į kiaurasamtį, kad uogos šiek tiek išdžiūtų.
-
2. Tada supilkite cukrų į puodą ir užpilkite vandeniu, uždėkite mišinį ant silpnos ugnies maišydami ir pakaitinkite.
-
Reklama
-
3. Virkite sirupą, kol jis taps pakankamai tirštas. Konsistenciją patikrinti galite labai paprastai: lašelį sirupo užlašinkite ant lėkštutės ir šiek tiek pakreipkite, jei pakreipiamas lašelis išlaiko formą, vadinasi, sirupas paruoštas.
-
4. Dabar grįžkime prie vyšnių, kad jos išleistų pakankamai sulčių, kiekvieną uogą (arba beveik kiekvieną) reikia perdurti dantų krapštuku.
-
Reklama
-
5. Tada vyšnias perkelkite į puodą su sirupu.
-
6. Indus vėl uždėkite ant ugnies ir mišinį užvirinkite, nugriebkite susidariusias putas ir vyšnias virkite lygiai 5 minutes.
-
Reklama
-
7. Tuo pačiu būdu užvirinkite mišinį ir dar du kartus virkite uogas penkias minutes.
-
8. Po to išjunkite ugnį.
-
Reklama
-
9. O vyšnias sirupe sudėkite į soda išplautus ir sterilizuotus stiklainius (po 15 min.), sandariai uždarydami dangteliais.
-
10. Stiklainius apverčiame aukštyn kojomis, apvyniojame šilta antklode ir paliekame atvėsti tokius, kokie yra, po to perkeliame į vėsią vietą saugojimui.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama