Vyšnios sirupe žiemai

Vyšnios sirupe žiemai

4 (6 įvertinimai)

2 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Prinokusios, sultingos ir aromatingos vyšnios bus laukiamas skanėstas bet kuriuo metų laiku, o kad savo skoniu mus džiugintų net žiemą, vyšnias galite ruošti sirupe, nes tai visai nesunku. Vyšnių sirupe receptas yra labai paprastas ir lengvas, o šis skanėstas skoniu kaip įprastos uogienės, bet, mano nuomone, skanesnis ir aromatingesnis. Šaltuoju rudens-žiemos laikotarpiu, kaip ir pavasarį, atidaryti tokių vyšnių stiklainį yra tikras neprilygstamas malonumas – vasara ir šiltos saulėtos dienos iš karto prisimenamos. Nežinau, ar kada nors naudojote šį šių uogų ruošimo būdą, bet jei ne, labai rekomenduoju vyšnias žiemai pasigaminti sirupe.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vyšnios
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1.2 kilogramo
  • Vanduo
    1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia išrūšiuojame uogas, išmetame supuvusias ir sumuštas, o visas nuplauname po tekančiu vandeniu ir dedame į kiaurasamtį, kad uogo...
    1. Pirmiausia išrūšiuojame uogas, išmetame supuvusias ir sumuštas, o visas nuplauname po tekančiu vandeniu ir dedame į kiaurasamtį, kad uogos šiek tiek išdžiūtų.
  • Tada supilkite cukrų į puodą ir užpilkite vandeniu, uždėkite mišinį ant silpnos ugnies maišydami ir pakaitinkite.
    2. Tada supilkite cukrų į puodą ir užpilkite vandeniu, uždėkite mišinį ant silpnos ugnies maišydami ir pakaitinkite.
  • Reklama
  • Virkite sirupą, kol jis taps pakankamai tirštas. Konsistenciją patikrinti galite labai paprastai: lašelį sirupo užlašinkite ant lėkštutės...
    3. Virkite sirupą, kol jis taps pakankamai tirštas. Konsistenciją patikrinti galite labai paprastai: lašelį sirupo užlašinkite ant lėkštutės ir šiek tiek pakreipkite, jei pakreipiamas lašelis išlaiko formą, vadinasi, sirupas paruoštas.
  • Dabar grįžkime prie vyšnių, kad jos išleistų pakankamai sulčių, kiekvieną uogą (arba beveik kiekvieną) reikia perdurti dantų krapštuku.
    4. Dabar grįžkime prie vyšnių, kad jos išleistų pakankamai sulčių, kiekvieną uogą (arba beveik kiekvieną) reikia perdurti dantų krapštuku.
  • Reklama
  • Tada vyšnias perkelkite į puodą su sirupu.
    5. Tada vyšnias perkelkite į puodą su sirupu.
  • Indus vėl uždėkite ant ugnies ir mišinį užvirinkite, nugriebkite susidariusias putas ir vyšnias virkite lygiai 5 minutes.
    6. Indus vėl uždėkite ant ugnies ir mišinį užvirinkite, nugriebkite susidariusias putas ir vyšnias virkite lygiai 5 minutes.
  • Reklama
  • Tuo pačiu būdu užvirinkite mišinį ir dar du kartus virkite uogas penkias minutes.
    7. Tuo pačiu būdu užvirinkite mišinį ir dar du kartus virkite uogas penkias minutes.
  • Po to išjunkite ugnį.
    8. Po to išjunkite ugnį.
  • Reklama
  • O vyšnias sirupe sudėkite į soda išplautus ir sterilizuotus stiklainius (po 15 min.), sandariai uždarydami dangteliais.
    9. O vyšnias sirupe sudėkite į soda išplautus ir sterilizuotus stiklainius (po 15 min.), sandariai uždarydami dangteliais.
  • Stiklainius apverčiame aukštyn kojomis, apvyniojame šilta antklode ir paliekame atvėsti tokius, kokie yra, po to perkeliame į vėsią vietą...
    10. Stiklainius apverčiame aukštyn kojomis, apvyniojame šilta antklode ir paliekame atvėsti tokius, kokie yra, po to perkeliame į vėsią vietą saugojimui.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai