Bulvių traškučiai
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Bulvių traškučius greita ir nesunku pasigaminti namuose. Be to, tai pigus užkandis. Ir, žinoma, namuose pasigaminsite traškučius be konservantų. Reikės bulvių, aliejaus, prieskonių ir tarkos. Bulvių traškučiai puikiai tinka vaikams. Jie yra nuostabus ir lengvas vakarėlių užkandis. Bulves reikia nulupti, nuplauti, plonai supjaustyti ir pakepinti dideliame kiekyje augalinio aliejaus. Pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir užkandis paruoštas! Naminius traškučius galima laikyti iki savaitės.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės10 vnt
-
Aliejus2 stiklinės
-
Druskapagal skonį
-
Prieskonių mišinyspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves nulupkite, nuplaukite. Virtuviniu kombainu su pjaustymo priedu arba tarka supjaustykite plonais griežinėliais. Iliustracijoje pavaizduota bulvė, pjaustyta naudojant virtuvinio kombaino lentyną. Be to, grotelių tarka naudojama dviem kryptimis.
-
2. Supjaustytas bulves suberkite į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite 6-7 minutes. Tada nusausinkite kiaurasamtyje ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nudžiūtų. Šie veiksmai būtini norint atsikratyti krakmolo pertekliaus.
-
Reklama
-
3. Kol bulvės džiūsta, sumaišykite prieskonius (žinoma, jei norite). Dažniausiai gaminu trijų skonių bulvių traškučius – sūrius, aštrius ir džiovintų krapų. Sakydamas „aštrus“ turiu omenyje pipirų mišinį – juodieji, kajeno arba čili, maltą raudonąją papriką.
-
4. Pereikime prie kepimo. Galite naudoti gruzdintuvą. Ir galima kepti keptuvėje. Supilkite pusę keptuvės aliejaus, įkaitinkite ir supilkite pirmą porciją. Patariu pirmiausia įmesti vieną traškutį ir pasirūpinti, kad aliejus būtų pašildytas. Be to, pamatysite, kaip greitai traškučiai iškeps. Taigi, kepkite traškučius partijomis ir dėkite ant popierinių rankšluosčių.
-
Reklama
-
5. Kai aliejaus perteklius susigers, lėkštėje paskleiskite sluoksnį traškučių ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Tai galite padaryti tiesiai ant popierinio rankšluosčio.
-
6. Išdėliokite bulvių traškučius gražiame inde ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama