Bulvių traškučiai

Bulvių traškučiai

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Bulvių traškučius greita ir nesunku pasigaminti namuose. Be to, tai pigus užkandis. Ir, žinoma, namuose pasigaminsite traškučius be konservantų. Reikės bulvių, aliejaus, prieskonių ir tarkos. Bulvių traškučiai puikiai tinka vaikams. Jie yra nuostabus ir lengvas vakarėlių užkandis. Bulves reikia nulupti, nuplauti, plonai supjaustyti ir pakepinti dideliame kiekyje augalinio aliejaus. Pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir užkandis paruoštas! Naminius traškučius galima laikyti iki savaitės.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    10 vnt
  • Aliejus
    2 stiklinės
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskonių mišinys
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves nulupkite, nuplaukite. Virtuviniu kombainu su pjaustymo priedu arba tarka supjaustykite plonais griežinėliais. Iliustracijoje pava...
    1. Bulves nulupkite, nuplaukite. Virtuviniu kombainu su pjaustymo priedu arba tarka supjaustykite plonais griežinėliais. Iliustracijoje pavaizduota bulvė, pjaustyta naudojant virtuvinio kombaino lentyną. Be to, grotelių tarka naudojama dviem kryptimis.
  • Supjaustytas bulves suberkite į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite 6-7 minutes. Tada nusausinkite kiaurasamtyje ir padėkite ant...
    2. Supjaustytas bulves suberkite į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite 6-7 minutes. Tada nusausinkite kiaurasamtyje ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nudžiūtų. Šie veiksmai būtini norint atsikratyti krakmolo pertekliaus.
  • Reklama
  • Kol bulvės džiūsta, sumaišykite prieskonius (žinoma, jei norite). Dažniausiai gaminu trijų skonių bulvių traškučius – sūrius, aštrius ir ...
    3. Kol bulvės džiūsta, sumaišykite prieskonius (žinoma, jei norite). Dažniausiai gaminu trijų skonių bulvių traškučius – sūrius, aštrius ir džiovintų krapų. Sakydamas „aštrus“ turiu omenyje pipirų mišinį – juodieji, kajeno arba čili, maltą raudonąją papriką.
  • Pereikime prie kepimo. Galite naudoti gruzdintuvą. Ir galima kepti keptuvėje. Supilkite pusę keptuvės aliejaus, įkaitinkite ir supilkite ...
    4. Pereikime prie kepimo. Galite naudoti gruzdintuvą. Ir galima kepti keptuvėje. Supilkite pusę keptuvės aliejaus, įkaitinkite ir supilkite pirmą porciją. Patariu pirmiausia įmesti vieną traškutį ir pasirūpinti, kad aliejus būtų pašildytas. Be to, pamatysite, kaip greitai traškučiai iškeps. Taigi, kepkite traškučius partijomis ir dėkite ant popierinių rankšluosčių.
  • Reklama
  • Kai aliejaus perteklius susigers, lėkštėje paskleiskite sluoksnį traškučių ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Tai galite padaryti t...
    5. Kai aliejaus perteklius susigers, lėkštėje paskleiskite sluoksnį traškučių ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Tai galite padaryti tiesiai ant popierinio rankšluosčio.
  • Išdėliokite bulvių traškučius gražiame inde ir patiekite. Gero apetito!
    6. Išdėliokite bulvių traškučius gražiame inde ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai