Klasikiniai kotletai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Šiandien pasidalinsiu kotletų gaminimo receptu. Yra keletas, o gal keliolika tokių kotletų gaminimo variantų. Pasidalinsiu vienu iš jų, mano nuomone – skaniausiu. Sultingas, rausvas, su kvapnia traškia plutele. Jie gali būti patiekiami tiek ant šventinio stalo, tiek kaip šeimos vakarienė.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė500 gramų
-
Baltas batonas3~4 riekelės
-
Pienas150 mililitrų
-
Grietinėlė100 mililitrų
-
Vištienos kiaušinis1 vnt
-
Džiūvėsėliai3~4 šaukštai
-
Sviestas30 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus produktus.
-
2. Balto batono riekeles pamirkykite piene 5-10 minučių.
-
Reklama
-
3. Vištienos filė perkiškite per mėsmalę arba jums patogiu būdu sumalkite į faršą.
-
4. Į vištienos faršą įmuškite vištienos kiaušinį, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
-
Reklama
-
5. Supilkite grietinėlę.
-
6. Išmirkytą batoną išspauskite ir sudėkite į faršą.
-
Reklama
-
7. Maltą mėsą gerai išminkykite.
-
8. Šiek tiek drėgnomis rankomis formuokite kotletus.
-
Reklama
-
9. Juos apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
10. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus. Išdėliokite kotletus ir kepkite iš vienos pusės kelias minutes ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
11. Atsargiai apverskite kotletus ir kepkite iš kitos pusės, kol paruduos.
-
12. Gatavus kotletus perkelkite į indą ir patiekite su mėgstamu garnyru.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama