Klasikiniai kotletai

Klasikiniai kotletai

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Šiandien pasidalinsiu kotletų gaminimo receptu. Yra keletas, o gal keliolika tokių kotletų gaminimo variantų. Pasidalinsiu vienu iš jų, mano nuomone – skaniausiu. Sultingas, rausvas, su kvapnia traškia plutele. Jie gali būti patiekiami tiek ant šventinio stalo, tiek kaip šeimos vakarienė.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    500 gramų
  • Baltas batonas
    3~4 riekelės
  • Pienas
    150 mililitrų
  • Grietinėlė
    100 mililitrų
  • Vištienos kiaušinis
    1 vnt
  • Džiūvėsėliai
    3~4 šaukštai
  • Sviestas
    30 gramų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus produktus.
    1. Paruoškite visus reikalingus produktus.
  • Balto batono riekeles pamirkykite piene 5-10 minučių.
    2. Balto batono riekeles pamirkykite piene 5-10 minučių.
  • Reklama
  • Vištienos filė perkiškite per mėsmalę arba jums patogiu būdu sumalkite į faršą.
    3. Vištienos filė perkiškite per mėsmalę arba jums patogiu būdu sumalkite į faršą.
  • Į vištienos faršą įmuškite vištienos kiaušinį, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
    4. Į vištienos faršą įmuškite vištienos kiaušinį, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  • Reklama
  • Supilkite grietinėlę.
    5. Supilkite grietinėlę.
  • Išmirkytą batoną išspauskite ir sudėkite į faršą.
    6. Išmirkytą batoną išspauskite ir sudėkite į faršą.
  • Reklama
  • Maltą mėsą gerai išminkykite.
    7. Maltą mėsą gerai išminkykite.
  • Šiek tiek drėgnomis rankomis formuokite kotletus.
    8. Šiek tiek drėgnomis rankomis formuokite kotletus.
  • Reklama
  • Juos apvoliokite džiūvėsėliuose.
    9. Juos apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus. Išdėliokite kotletus ir kepkite iš vienos pusės kelias minutes ant silpnos u...
    10. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus. Išdėliokite kotletus ir kepkite iš vienos pusės kelias minutes ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Atsargiai apverskite kotletus ir kepkite iš kitos pusės, kol paruduos.
    11. Atsargiai apverskite kotletus ir kepkite iš kitos pusės, kol paruduos.
  • Gatavus kotletus perkelkite į indą ir patiekite su mėgstamu garnyru.
    12. Gatavus kotletus perkelkite į indą ir patiekite su mėgstamu garnyru.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai