Klasikinės salotos Mimoza

Klasikinės salotos Mimoza

5 (1 įvertinimai)

4

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Pažįstamos salotos, tinkančios šventiniam stalui bet kokiai progai. Mimozos salotos yra klasikinis salotų receptas, kurį lengva paruošti ir kurių skonis yra neįtikėtinai subtilus. Mimozos salotų receptas, kurio pagrindiniai ingredientai yra konservuota žuvis, vištienos kiaušiniai, svogūnai ir majonezo užpilas. Patiekalo pavadinimas visiškai atspindi jo išvaizdą – salotose pavaizduoti mimozos žiedai ant sniego paviršiaus. Šventinės klasikinės mimozos salotos prilygsta tokioms mūsų šventės kulinarinėms įžymybėms kaip balta mišrainė ir silkė po kailiu. Mano recepte pateiktos Mimozos salotos yra klasikinės, viskas lygiai taip pat kaip kulinarinėje knygoje.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Konservuota žuvis aliejuje
    200 gramų (1 skardinė)
  • Bulvės
    300 gramų (4 vidutinės bulvės)
  • Morkos
    200 gramų (4 vidutinės morkos)
  • Svogūnai
    100 gramų (2 vidutiniai svogūnai)
  • Sūris
    150 gramų (kietas sūris)
  • Majonezas
    250 gramų
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Žalumynai
    50 gramų (krapai arba petražolės)
Kaip pagaminti
  • Pirmiausia reikia išvirti bulves, morkas ir kiaušinius. Išvirusius produktus atvėsinkite ir nuvalykite. Smulkia tarka sutarkuokite bulves...
    1. Pirmiausia reikia išvirti bulves, morkas ir kiaušinius. Išvirusius produktus atvėsinkite ir nuvalykite. Smulkia tarka sutarkuokite bulves, morkas, baltymus, trynius ir sūrį (viską atskiruose dubenėliuose ar lėkštėse). Sudėkite žuvį su aliejumi į salotų dubenį ir sutrinkite šakute per visą indo dugno paviršių. Ant viršaus užtepkite šiek tiek majonezo.
  • Ant žuvies išdėliokite tarkuotus kiaušinių baltymus, patepkite majonezu.
    2. Ant žuvies išdėliokite tarkuotus kiaušinių baltymus, patepkite majonezu.
  • Ant baltymų dėkite tarkuotas morkas ir vėl patepkite nedideliu majonezo sluoksniu.
    3. Ant baltymų dėkite tarkuotas morkas ir vėl patepkite nedideliu majonezo sluoksniu.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pastovėti 5-10 minučių, kad neliktų kartumo. Ant morkų dėkite sv...
    4. Smulkiai supjaustykite svogūną, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pastovėti 5-10 minučių, kad neliktų kartumo. Ant morkų dėkite svogūnus, ant svogūnų – bulves, šiek tiek pasūdykite ir patepkite majonezu.
  • Ant viršaus smulkiai sutarkuokite sūrį ir aptepkite majonezu.
    5. Ant viršaus smulkiai sutarkuokite sūrį ir aptepkite majonezu.
  • Paskutinis sluoksnis – salotų puošimas tarkuotais tryniais ir žolelėmis. Prieš patiekdami leiskite susigerti skoniams ir 2 valandas palai...
    6. Paskutinis sluoksnis – salotų puošimas tarkuotais tryniais ir žolelėmis. Prieš patiekdami leiskite susigerti skoniams ir 2 valandas palaikykite šaldytuve. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai