Klasikinė burokėlių sriuba

Klasikinė burokėlių sriuba

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Skani ir soti, labai ryški sriuba, kurios pagrindinis ingredientas – burokėliai. Šios sriubos paruošimo variantų yra daug, nes ji gali būti patiekiama tiek karšta, tiek šalta. Burokėlių sriubą galima ruošti su gira ar kefyru ir patiekti šaltą, arba su mėsa – tokiu atveju tai karštas variantas. Ši sriuba skirta tiems, kurie nemėgsta kopūstų barščiuose, todėl burokėlių sriuba laikoma jaunesniuoju barščių broliu, kuris verdamas be kopūstų. Papasakosiu kaip pasigaminti klasikinę burokėlių sriubą. Receptas paprastas, procesai lengvi, o ingredientai gana prieinami. Sriuba yra skani, soti ir sveika, tačiau burokėlių spalva visada būna skirtinga ir tai priklauso nuo burokėlių rūšies.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Burokėliai
    2 vnt (vidutinio dydžio)
  • Morkos
    1 vnt
  • Bulvės
    3~4 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Mėsa
    300 gramų
  • Actas 9%
    1.5 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Cukrus
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    1~2 vnt
  • Aliejus
    2 šaukštai
  • Vanduo
    2.5 litro
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia išvirkime sultinį. Mėsą supjaustykite į keletą dalių, įpilkite šalto vandens ir virkite, kol suminkštės, nepamirškite pašalint...
    1. Pirmiausia išvirkime sultinį. Mėsą supjaustykite į keletą dalių, įpilkite šalto vandens ir virkite, kol suminkštės, nepamirškite pašalinti putų. Į mėsą galite įdėti gabalėlį morkos ir svogūno.
  • Nulupkite ir nuplaukite visas daržoves.
    2. Nulupkite ir nuplaukite visas daržoves.
  • Reklama
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite kaip norite, jei įmanoma smulkiai.
    3. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite kaip norite, jei įmanoma smulkiai.
  • Ir kepkite, kol suminkštės augaliniame aliejuje.
    4. Ir kepkite, kol suminkštės augaliniame aliejuje.
  • Reklama
  • Burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
    5. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
  • Ir sudėkite į keptuvę su pakepintais svogūnais ir morkomis. Supilkite actą, įberkite cukraus, pipirų ir šiek tiek druskos. Išmaišykite, g...
    6. Ir sudėkite į keptuvę su pakepintais svogūnais ir morkomis. Supilkite actą, įberkite cukraus, pipirų ir šiek tiek druskos. Išmaišykite, galite įpilti trečdalį stiklinės vandens.
  • Reklama
  • Troškinkite uždengę ant vidutinės ugnies, kol burokėliai bus paruošti.
    7. Troškinkite uždengę ant vidutinės ugnies, kol burokėliai bus paruošti.
  • Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
    8. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Mėsą išimame iš sultinio, sultinį nukošiame ir į puodą suberiame bulves, pasūdome ir verdame, kol bulvės išvirs.
    9. Mėsą išimame iš sultinio, sultinį nukošiame ir į puodą suberiame bulves, pasūdome ir verdame, kol bulvės išvirs.
  • Mėsą supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite atgal į puodą.
    10. Mėsą supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite atgal į puodą.
  • Reklama
  • Kai bulvės bus paruoštos, sudėkite daržoves iš keptuvės.
    11. Kai bulvės bus paruoštos, sudėkite daržoves iš keptuvės.
  • Leiskite užvirti, įdėkite lauro lapą ir paragaukite burokėlių sriubą. Jei reikia, įberkite druskos pagal skonį. Virkite dar 5 minutes.
    12. Leiskite užvirti, įdėkite lauro lapą ir paragaukite burokėlių sriubą. Jei reikia, įberkite druskos pagal skonį. Virkite dar 5 minutes.
  • Patiekdami į lėkštes įdėkite šviežių žolelių ir grietinės.
    13. Patiekdami į lėkštes įdėkite šviežių žolelių ir grietinės.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai