Cukinijos ananasų sultyse žiemai

Cukinijos ananasų sultyse žiemai

3.6 (26 įvertinimai)

1 Porcija
30 min.

Apie receptą

Prieš keletą metų atradau sau labai įdomų preparatą - cukinijas ananasų sultyse žiemai. Stebėtinai skanu, originalu ir lengvai paruošiama. Rekomenduoju visiems išbandyti! Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas vienas 0,5 litro stiklainis. Jei gaminate didelę porciją, rekomenduoju iš karto pasigaminti marinatą 1 litrui sulčių, tuomet cukinijas galėsite virti didelėmis partijomis. Cukinijas geriau nepjaustyti per plonai, kad cukinija neprarastų formos. Tokias cukinijas galite naudoti karštuose patiekaluose, jos puikiai atstos ananasus.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukinija
    2 vnt
  • Ananasų sultys
    350 mililitrų
  • Cukrus
    50 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite. Paruoškite geras ananasų sultis ir cukrų. Vanilinio cukraus dedama dėl skonio, galima ap...
    1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite. Paruoškite geras ananasų sultis ir cukrų. Vanilinio cukraus dedama dėl skonio, galima apsieiti ir be jo.
  • Į puodą supilkite cukrų, įberkite šiek tiek vanilinio cukraus.
    2. Į puodą supilkite cukrų, įberkite šiek tiek vanilinio cukraus.
  • Reklama
  • Supilkite sultis ir padėkite ant ugnies.
    3. Supilkite sultis ir padėkite ant ugnies.
  • Nuluptas cukinijas supjaustykite griežinėliais. Išpjaukite minkštimą centre, kad susidarytumėte žiedus.
    4. Nuluptas cukinijas supjaustykite griežinėliais. Išpjaukite minkštimą centre, kad susidarytumėte žiedus.
  • Reklama
  • Pamerkite cukinijas į sultis. Virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
    5. Pamerkite cukinijas į sultis. Virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
  • Cukinijų žiedus sudėkite į karštą sterilizuotą stiklainį.
    6. Cukinijų žiedus sudėkite į karštą sterilizuotą stiklainį.
  • Reklama
  • Supilkite verdančias sultis į stiklainį, užsukite ir palikite apverstą, kol visiškai atvės.
    7. Supilkite verdančias sultis į stiklainį, užsukite ir palikite apverstą, kol visiškai atvės.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (26 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai