Žemaičių blynai
3 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Žemaičių blynai buvo vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų nuo vaikystės. Aš jums pasakysiu, kaip pasigaminti žemaičių blynus, įdarytus malta mėsa. Be maltos mėsos, galite naudoti mėsos gabalėlius, taip pat grybus, sūrį su žolelėmis, kitas daržoves ir net paštetą. Šie blynai patiekiami karšti, su grietine arba baltu padažu.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės8~10 vnt
-
Malta mėsa450 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Miltai2 šaukštai
-
Krakmolas0,5 stiklinės
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejuspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves nulupkite ir gerai nuplaukite.
-
2. Bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, įberkite šaukštą druskos ir, užvirus, virkite, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Bulves nusausinkite, tada sutrinkite į tyrę, tada sumaišykite su miltais ir druska.
-
4. Paruoštą bulvių tešlą sudėkite į dubenį ir atidėkite ruošdami įdarą.
-
Reklama
-
5. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
-
6. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol paruduos.
-
Reklama
-
7. Atskirame dubenyje pasūdykite ir įberkite pipirų į faršą, išmaišykite.
-
8. Į keptuvėje esantį svogūną suberkite faršą, išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Maltą mėsą kepkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
-
10. Paimkite nedidelį kiekį bulvių, iš jų suformuokite blyną. Į centrą įdėkite nedidelį kiekį įdaro.
-
Reklama
-
11. Suspauskite įdarą iš visų pusių, kad atrodytų kaip pyragėlis. Į lėkštę suberkite krakmolą (galite naudoti miltus ar džiūvėsėlius), apvoliokite joje blynus.
-
12. Tą patį padarykite su likusia tešla ir įdaru.
-
13. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Padėkite blyną ant gerai įkaitinto paviršiaus.
-
Reklama
-
14. Apkepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
15. Patiekite iš karto. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama