Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

3 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Žemaičių blynai buvo vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų nuo vaikystės. Aš jums pasakysiu, kaip pasigaminti žemaičių blynus, įdarytus malta mėsa. Be maltos mėsos, galite naudoti mėsos gabalėlius, taip pat grybus, sūrį su žolelėmis, kitas daržoves ir net paštetą. Šie blynai patiekiami karšti, su grietine arba baltu padažu.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    8~10 vnt
  • Malta mėsa
    450 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Krakmolas
    0,5 stiklinės
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves nulupkite ir gerai nuplaukite.
    1. Bulves nulupkite ir gerai nuplaukite.
  • Bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, įberkite šaukštą druskos ir, užvirus, virkite, kol suminkštės.
    2. Bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, įberkite šaukštą druskos ir, užvirus, virkite, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Bulves nusausinkite, tada sutrinkite į tyrę, tada sumaišykite su miltais ir druska.
    3. Bulves nusausinkite, tada sutrinkite į tyrę, tada sumaišykite su miltais ir druska.
  • Paruoštą bulvių tešlą sudėkite į dubenį ir atidėkite ruošdami įdarą.
    4. Paruoštą bulvių tešlą sudėkite į dubenį ir atidėkite ruošdami įdarą.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
    5. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol paruduos.
    6. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol paruduos.
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje pasūdykite ir įberkite pipirų į faršą, išmaišykite.
    7. Atskirame dubenyje pasūdykite ir įberkite pipirų į faršą, išmaišykite.
  • Į keptuvėje esantį svogūną suberkite faršą, išmaišykite.
    8. Į keptuvėje esantį svogūną suberkite faršą, išmaišykite.
  • Reklama
  • Maltą mėsą kepkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
    9. Maltą mėsą kepkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
  • Paimkite nedidelį kiekį bulvių, iš jų suformuokite blyną. Į centrą įdėkite nedidelį kiekį įdaro.
    10. Paimkite nedidelį kiekį bulvių, iš jų suformuokite blyną. Į centrą įdėkite nedidelį kiekį įdaro.
  • Reklama
  • Suspauskite įdarą iš visų pusių, kad atrodytų kaip pyragėlis. Į lėkštę suberkite krakmolą (galite naudoti miltus ar džiūvėsėlius), apvoli...
    11. Suspauskite įdarą iš visų pusių, kad atrodytų kaip pyragėlis. Į lėkštę suberkite krakmolą (galite naudoti miltus ar džiūvėsėlius), apvoliokite joje blynus.
  • Tą patį padarykite su likusia tešla ir įdaru.
    12. Tą patį padarykite su likusia tešla ir įdaru.
  • Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Padėkite blyną ant gerai įkaitinto paviršiaus.
    13. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Padėkite blyną ant gerai įkaitinto paviršiaus.
  • Reklama
  • Apkepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    14. Apkepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Patiekite iš karto. Skanaus!
    15. Patiekite iš karto. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai