Kiaušinienė su kefyru
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Kaip kepti kiaušinienę? Aš, pavyzdžiui, mieliau ją kepu su kefyru. Nuo jo kiaušinienė tampa lengva ir puri, o jei į patiekalą įdėsite šiek tiek dešrelės ir laiškinių svogūnų, ji bus dar skanesnė. Tai vienas iš tų pusryčių patiekalų, kuris tiek paprastas, tiek sotus – puikiai tinka visai šeimai. Pavyzdžiui, paėmus 8 kiaušinius, 1 stiklinę kefyro, šiek tiek dešrelės ir šviežio svogūnėlio, gausite gana didelę kiaušinienę, užteks 3–4 žmonėms. Jei šeimoje daugiau žmonių – padidinkite ingredientų kiekį ir kepkite orkaitėje, taip pat puikiai išeina. Iš esmės, šis paprastas kiaušinienės receptas tikrai vertas dėmesio – dažnai gelbėja ankstyvais rytais, ir tikiu, kad jums jis taip pat patiks.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai8 vnt
-
Kefyras1 stiklinė
-
Rūkytos dešrelės150 gramų
-
Laiškiniai svogūnai5~6 vnt
-
Sviestas50 gramų
-
Juodieji maltieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, paimkite gana gilų dubenį ir įmuškite į jį kiaušinius. -
2. Įpilkite kefyro, įdėkite druskos ir maltų pipirų pagal skonį, viską gerai išplakite plakikliu. -
Reklama
-
3. Tada supjaustykite dešrelę mažais gabalėliais ir sudėkite į kiaušinių masę. -
4. Laiškinius svogūnus smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į dubenį su kiaušiniais, viską išmaišykite. -
Reklama
-
5. Dabar uždėkite keptuvę ant ugnies ir ištirpinkite joje nedidelį gabalėlį sviesto. Supilkite į keptuvę kiaušinių, dešrelės ir svogūnų mišinį, kepkite kiaušinienę po dangčiu ant lėtos ugnies, kol ji sutvirtės – dangčio pakelti negalima, kitaip kiaušinienė sukris. -
6. Paruoštą kiaušinienę supjaustykite porcijomis, sudėkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















