Kiaušinienė su kefyru

Kiaušinienė su kefyru

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
25 min.

Apie receptą

Kaip kepti kiaušinienę? Aš, pavyzdžiui, mieliau ją kepu su kefyru. Nuo jo kiaušinienė tampa lengva ir puri, o jei į patiekalą įdėsite šiek tiek dešrelės ir laiškinių svogūnų, ji bus dar skanesnė. Tai vienas iš tų pusryčių patiekalų, kuris tiek paprastas, tiek sotus – puikiai tinka visai šeimai. Pavyzdžiui, paėmus 8 kiaušinius, 1 stiklinę kefyro, šiek tiek dešrelės ir šviežio svogūnėlio, gausite gana didelę kiaušinienę, užteks 3–4 žmonėms. Jei šeimoje daugiau žmonių – padidinkite ingredientų kiekį ir kepkite orkaitėje, taip pat puikiai išeina. Iš esmės, šis paprastas kiaušinienės receptas tikrai vertas dėmesio – dažnai gelbėja ankstyvais rytais, ir tikiu, kad jums jis taip pat patiks.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    8 vnt
  • Kefyras
    1 stiklinė
  • Rūkytos dešrelės
    150 gramų
  • Laiškiniai svogūnai
    5~6 vnt
  • Sviestas
    50 gramų
  • Juodieji maltieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Taigi, paimkite gana gilų dubenį ir įmuškite į jį kiaušinius.
    1. Taigi, paimkite gana gilų dubenį ir įmuškite į jį kiaušinius.
  • Įpilkite kefyro, įdėkite druskos ir maltų pipirų pagal skonį, viską gerai išplakite plakikliu.
    2. Įpilkite kefyro, įdėkite druskos ir maltų pipirų pagal skonį, viską gerai išplakite plakikliu.
  • Reklama
  • Tada supjaustykite dešrelę mažais gabalėliais ir sudėkite į kiaušinių masę.
    3. Tada supjaustykite dešrelę mažais gabalėliais ir sudėkite į kiaušinių masę.
  • Laiškinius svogūnus smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į dubenį su kiaušiniais, viską išmaišykite.
    4. Laiškinius svogūnus smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į dubenį su kiaušiniais, viską išmaišykite.
  • Reklama
  • Dabar uždėkite keptuvę ant ugnies ir ištirpinkite joje nedidelį gabalėlį sviesto. Supilkite į keptuvę kiaušinių, dešrelės ir svogūnų miši...
    5. Dabar uždėkite keptuvę ant ugnies ir ištirpinkite joje nedidelį gabalėlį sviesto. Supilkite į keptuvę kiaušinių, dešrelės ir svogūnų mišinį, kepkite kiaušinienę po dangčiu ant lėtos ugnies, kol ji sutvirtės – dangčio pakelti negalima, kitaip kiaušinienė sukris.
  • Paruoštą kiaušinienę supjaustykite porcijomis, sudėkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus visiems!
    6. Paruoštą kiaušinienę supjaustykite porcijomis, sudėkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai