Kiaulienos troškinys su apelsinais

Kiaulienos troškinys su apelsinais

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val. 30 min.

Apie receptą

Jei mėsos ir citrusinių vaisių derinys jums atrodo labai sėkmingas, būtinai atkreipkite dėmesį į šį šaunų ir visiškai nesudėtingą variantą. Labai skanu! Šis troškinys gana paprastas, nors jo paruošimas trunka apie 3 valandas. Jei norite pagreitinti procesą, kiaulieną galite supjaustyti nedidelėmis porcijomis. Be apelsinų, galite dėti bet kokių jums patinkančių daržovių. Padažas neįtikėtinai sodrus ir puikiai dera su bet kokiu garnyru. Geriausiai tinka jautienos sultinys, bet tinka ir daržovių sultinys.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Vaisiai / # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    1,5 kilogramo (apytiksliai)
  • Druska
    1,5 arbatinio šaukštelio
  • Pipirai
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Paprika
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Malti gvazdikėliai
    1 žiupsnelis
  • Apelsinas
    1 vnt
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Saliero stiebas
    1 vnt
  • Česnakai
    4~5 skiltelės
  • Sultinys
    2,5~3 puodeliai
  • Prieskoniai pagal skonį
    pagal skonį (rozmarinas, kardamonas, lauro lapas)
  • Augalinis aliejus
    1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nedideliame dubenyje sumaišykite prieskonius – druską, pipirus, papriką, gvazdikėlius ir išmaišykite.
    1. Nedideliame dubenyje sumaišykite prieskonius – druską, pipirus, papriką, gvazdikėlius ir išmaišykite.
  • Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir iš visų pusių ištrinkite prieskonių mišiniu.
    2. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir iš visų pusių ištrinkite prieskonių mišiniu.
  • Reklama
  • Puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite mėsą ir apkepkite ant stiprios ugnies iš visų pusių.
    3. Puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite mėsą ir apkepkite ant stiprios ugnies iš visų pusių.
  • Tuo tarpu nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais apelsiną, susmulkinkite svogūną, česnaką ir salierą.
    4. Tuo tarpu nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais apelsiną, susmulkinkite svogūną, česnaką ir salierą.
  • Reklama
  • Sumažinkite ugnį, kol kas išimkite mėsą, o daržoves ir apelsinus sudėkite į puodą. Kepkite 2-3 minutes. Dėl skonio pridėkite prieskonių.
    5. Sumažinkite ugnį, kol kas išimkite mėsą, o daržoves ir apelsinus sudėkite į puodą. Kepkite 2-3 minutes. Dėl skonio pridėkite prieskonių.
  • dėkite kiaulieną atgal. Ant viršaus švelniai paskleiskite susmulkintą česnaką.
    6. dėkite kiaulieną atgal. Ant viršaus švelniai paskleiskite susmulkintą česnaką.
  • Reklama
  • Supilkite sultinį, uždenkite ir palikite ant silpnos ugnies troškintis 1,5-2 valandas (priklausomai nuo gabalėlio dydžio), kol suminkštės.
    7. Supilkite sultinį, uždenkite ir palikite ant silpnos ugnies troškintis 1,5-2 valandas (priklausomai nuo gabalėlio dydžio), kol suminkštės.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai