Kiaulienos šašlykų marinatas su mineraliniu vandeniu ir citrina
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val. 20 min.
Apie receptą
Mano šašlykų marinavimo receptų kolekcijoje yra puikus variantas mineraliniame vandenyje su citrina. Man patiko dėl greitumo ir subtilaus skonio. Būtinai išbandykite! Šašlykų su citrina marinavimo laikas trumpas. Citrinų sultys gerai suminkština mėsą, todėl šis marinatas laikomas greituoju receptu. Taip pat atkreipiu dėmesį, kad 15 minučių prieš kepimą geriau pasūdyti, kad sultys išsilaikytų mėsos gabalėliuose ir neišbėgtų į marinatą.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1~1.2 kilogramo (sprandinė)
-
Svogūnai4 vnt (vidutinio dydžio)
-
Mineralinis vanduo1.5 litro
-
Citrina2 vnt (vidutinio dydžio)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį (malti)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Iš citrinų išspauskite sultis. Atidėkite ,,išspaudas,, į šalį, jie pravers.
-
Reklama
-
3. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedeliais.
-
4. Susmulkinto svogūno kiekį vizualiai padalinkite į tris dalis. Tą patį padarykite su citrinos išspaudomis. Sudėkite vieną svogūno ir citrinos dalį į gilų dubenį.
-
Reklama
-
5. Dalį vidutiniais gabalėliais supjaustytos mėsos uždėkite ant svogūnų ir citrinų sluoksnio.
-
6. Dėkite kitą svogūno ir citrinos sluoksnį ir taip pakaitomis su mėsos gabalėliais. Viršutinis sluoksnis turi būti svogūnas ir citrina. Pabarstykite pipirus ir rankomis sutrinkite mėsą su svogūnais ir citrina.
-
Reklama
-
7. Į dubenį su mėsa supilkite citrinos sultis ir vėl gerai išmaišykite rankomis.
-
8. Supilkite mineralinį vandenį. Svarbu, kad butelis nebūtų atidarytas iš anksto! Įspauskite mėsą į dubens dugną.
-
Reklama
-
9. Uždėkite priespaudą ant viršaus. Tai gali būti, pavyzdžiui, lėkštė. Kiaulienos šašlykus būtina marinuoti mineraliniame vandenyje kambario temperatūroje 1 valandą 30 minučių.
-
10. Likus 15 minučių iki nurodyto laiko pabaigos nuimkite slėgį, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite iki laiko pabaigos.
-
Reklama
-
11. Pasibaigus marinavimo laikui, suverkite mėsą ant iešmelių, pakaitomis su svogūnų žiedais (nebūtina).
-
12. Šašlykus kepkite ant šašlykinės, apversdami iešmelius, kad susidarytų lygi aukso rudos spalvos plutelė.
-
13. Ant mėsos gabalų, kuriuose yra riebalų, galima palikti apdegimo žymes. Paruoštus šašlykus nukelkite nuo ugnies ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
-
14. Patiekite šašlykus su šviežiomis daržovėmis ir mėgstamais gėrimais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama