Kiaulienos piršteliai
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kiaulienos piršteliai – tai nedideli mėsos suktinukai, įdaryti lašiniais, česnakais, svogūnais ir žolelėmis. Piršteliai kepami orkaitėje, yra apetitiški, traškūs ir labai skanūs! Pasidalinsiu paprastu būdu, kaip pasigaminti kiaulienos pirštelius. Įdaras šiam patiekalui ruošiamas iš šviežių lašinių, sumaišytų su česnaku, svogūnais ir žolelėmis. Pirma, piršteliai lengvai apkepami, o tada kepami orkaitėje, kol iškeps. Patiekite su bulvių koše arba ryžiais. Geros dienos!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena400 gramų (minkštimas)
-
Svogūnai0.5 vnt
-
Pipirai1 arbatinis šaukštelis
-
Lašiniai150 gramų (švieži)
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Česnakai8 skiltelės
-
Saulėgrąžų aliejus150 mililitrų
-
Petražolėspagal skonį
-
Krapaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaulienos minkštimą supjaustykite plonomis lėkštėmis, atsargiai išmuškite. Mėsą pabarstykite pipirais.
-
2. Nuimkite odą nuo lašinių ir supjaustykite mažais, kuo mažesniais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną, suberkite į lašinius.
-
4. Visus žalumynus sumalkite ir suberkite į lašinius, svogūną ir česnaką. Kruopščiai sumaišykite, įdaras yra paruoštas!
-
Reklama
-
5. Ant lentos paskleiskite kiaulieną, ant kiekvieno gabalėlio dėkite po 2 šaukštelius įdaro.
-
6. Mėsą susukame į suktinukus, sutvirtiname dantų krapštukais.
-
Reklama
-
7. Gaunasi apie 10-12 pirštelių.
-
8. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir apkepkite pirštelius iš visų pusių iki šviesiai auksinės spalvos.
-
Reklama
-
9. Pirštelius perkeliame į kepimo indą ir užpilame aliejumi, ant kurio anksčiau buvo kepami. Uždenkite juos folija ir kepkite orkaitėje 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama