Kiaulienos mentė, kepta garstyčiose
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
7 val. 30 min.
Apie receptą
Pagal šį receptą paruošta kiaulienos mentė yra minkšta, skani ir lengvai paruošiama. Galima patiekti ne tik pietums ir vakarienei, bet ir ant šventinio stalo. Kiaulienos mentę galite kepti visą gabalėlį kartu su kaulu ir oda. Tačiau patiekiant ant šventinio stalo geriausia naudoti apdorotą gabalėlį. Grūdines garstyčias galima pakeisti įprastomis garstyčiomis, o prieskonius – pagal savo skonį. Ir būtinai padarykite įpjovas rankovėje, kad garai išeitų oras. O iš mėsos sulčių, kurios išsiskyrė kepant, galima pasigaminti skanų padažą.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1 kilogramas (mentės filė)
-
Grūdinės garstyčios1 valgomasis šaukštas
-
Majonezas1 valgomasis šaukštas
-
Prieskoniai1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1/2 šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus garstyčiose keptos kiaulienos mentės kepimui.
-
2. Kiaulienos mentė, aš jau turiu be kaulų ir apdorotą, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pasūdykite ir įtrinkite prieskoniais.
-
Reklama
-
3. Ištepkite gerai majonezu.
-
4. Mėsą visiškai aptepkite garstyčiomis.
-
Reklama
-
5. Įdėkite kiaulieną į kepimo rankovę, suriškite ir padėkite į šaldytuvą 5-6 valandoms.
-
6. Mėsą rankovėje padėkite į kepimo indą, rankovėje padarykite nedidelius įpjovimus, į formos dugną įpilkite šiek tiek vandens. Įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite 1-1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje. Po kurio laiko išimkite ir leiskite visiškai atvėsti nenuimdami rankovės. Po to nuimkite rankovę, supjaustykite mėsą ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama