Žurekas

Žurekas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Zurek yra lenkiška nacionalinė sriuba. Tradiciškai gaminama per Velykas, bet toks skanus, kad gaminu daug dažniau ir įvairiomis progomis. Taigi, tikras zhurek receptas pagal lenkiškas tradicijas! Žurekas dar vadinamas baltais barščiais. Dėl bulvės (apie kurią sužinosite toliau) ji įgauna baltą atspalvį. Sriuba labai soti ir skani, iš tikrųjų šventinė, bet iš tikrųjų ją galima virti visą laiką. Gaminu dideliame puode, mūsų šeimai užtenka dviem dienoms. Taigi, zhurek receptas yra jūsų dėmesiui. Linkiu gero apetito!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šoninė
    500 gramų
  • Kumpis
    250 gramų
  • Svogūnai
    0,5 vnt
  • Vištienos sultinys
    4 puodeliai
  • Vanduo
    4 stiklinės
  • Morkos
    1 vnt
  • Pasternakas
    1 vnt
  • Saliero stiebas
    1 vnt
  • Salierų šaknis
    1 vnt
  • Bulvės
    2 vnt
  • Krienai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Virti kiaušiniai
    4 vnt
  • Grietinė
    1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į įkaitintą puodą, iš anksto įpylę į jį kepimo aliejaus. (kas jums labiau patinka). Kep...
    1. Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į įkaitintą puodą, iš anksto įpylę į jį kepimo aliejaus. (kas jums labiau patinka). Kepkite apie penkias minutes, kol riebalai taps skaidrūs.
  • Į mėsą sudėkite susmulkintą svogūną. Ir kepkite, kol svogūnas suminkštės. Apie penkias minutes. Tada supilkite vištienos sultinį ir vande...
    2. Į mėsą sudėkite susmulkintą svogūną. Ir kepkite, kol svogūnas suminkštės. Apie penkias minutes. Tada supilkite vištienos sultinį ir vandenį. Troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
  • Reklama
  • Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite. Tačiau bulves, supjaustytas mažais kubeliais, sudėkite atskirai.
    3. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite. Tačiau bulves, supjaustytas mažais kubeliais, sudėkite atskirai.
  • Sudėkite visas daržoves (išskyrus bulves) ir virkite dar 30 minučių. Tada į sriubą suberkite smulkiai supjaustytą kumpį. Ir virkite dar 1...
    4. Sudėkite visas daržoves (išskyrus bulves) ir virkite dar 30 minučių. Tada į sriubą suberkite smulkiai supjaustytą kumpį. Ir virkite dar 10 minučių.
  • Reklama
  • Kai tik sumetėte daržoves į keptuvę, supilkite bulves į atskirą puodą su vandeniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės.
    5. Kai tik sumetėte daržoves į keptuvę, supilkite bulves į atskirą puodą su vandeniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės.
  • Nuo bulvių nupilkite vandenį. Paimkite keletą bulvių gabalėlių ir sutrinkite į tyrę. Tada sudėkite visas bulves į sriubą. Tyrė sriubą sut...
    6. Nuo bulvių nupilkite vandenį. Paimkite keletą bulvių gabalėlių ir sutrinkite į tyrę. Tada sudėkite visas bulves į sriubą. Tyrė sriubą sutirštins ir suteiks balto atspalvio. Suberkite krienus ir vėl išmaišykite. Virkite dar šiek tiek. Ir jūsų sriuba yra paruošta! Papuoškite virtais kiaušiniais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai