Bulvės po kailiu
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Vargu ar yra žmogaus, kuris nebūtų girdėjęs apie garsiąją silkę po kailiu. Bet bulvės?.. Ir vis dėlto esu tikras, kad bulvių gaminimo po kailiu receptas jums tikrai patiks! Pabandysim? Žinoma, šis patiekalas neturi nieko bendra su silke po kailiu, tačiau dėl to jis nėra mažiau skanus. Vyrai juo džiaugiasi: štai ir bulvės, keptos iki rausvai traškios plutelės, ir kvapni šoninė, ir apetitą kelianti sūrio plutelė - tai tiesiog fantastiška! Noriu nuoširdžiai perspėti merginas - bulvių receptas po kailiu netinka tiems, kurie siekia numesti svorio, nes šiame patiekale yra daug kalorijų. Tačiau jei nesilaikote dietos – drąsiai gaminkite ir valgykite savo malonumui!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1 kilogramas
-
Šoninė250 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Kietasis sūris200 gramų
-
Grietinė1 stiklinė
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Aliejus3~4 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Kiti prieskoniaipagal skonį (pavyzdžiui, aštrios žolelės – krapai, petražolės, čiobreliai ir kt.)
Gaminimo eiga
-
1. Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
-
2. Česnaką susmulkinkite peiliu.
-
Reklama
-
3. Bulves sudėkite į puodą ar dubenį, supilkite aliejų.
-
4. Įberkite druskos, česnako ir prieskonių, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Dėti į formą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
-
6. Svogūną smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
7. Šoninė supjaustyta smulkiais griežinėliais.
-
8. Sūrį stambiai sutarkuokite.
-
Reklama
-
9. Į dubenį sudėkite šoninę, svogūną, sūrį ir grietinę, gerai išmaišykite. Tai iš tikrųjų bus mūsų bulvių „kailis“.
-
10. Išimame iš orkaitės bulves – jos turėtų atrodyti maždaug taip.
-
Reklama
-
11. „Kailinius“ paskleiskite ant bulvių ir pašaukite į orkaitę dar 15-20 minučių.
-
12. Gatavą patiekalą supjaustykite porcijomis, papuoškite smulkintais krapais ir patiekite!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama