Bulvės po kailiu

Bulvės po kailiu

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Vargu ar yra žmogaus, kuris nebūtų girdėjęs apie garsiąją silkę po kailiu. Bet bulvės?.. Ir vis dėlto esu tikras, kad bulvių gaminimo po kailiu receptas jums tikrai patiks! Pabandysim? Žinoma, šis patiekalas neturi nieko bendra su silke po kailiu, tačiau dėl to jis nėra mažiau skanus. Vyrai juo džiaugiasi: štai ir bulvės, keptos iki rausvai traškios plutelės, ir kvapni šoninė, ir apetitą kelianti sūrio plutelė - tai tiesiog fantastiška! Noriu nuoširdžiai perspėti merginas - bulvių receptas po kailiu netinka tiems, kurie siekia numesti svorio, nes šiame patiekale yra daug kalorijų. Tačiau jei nesilaikote dietos – drąsiai gaminkite ir valgykite savo malonumui!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    1 kilogramas
  • Šoninė
    250 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Kietasis sūris
    200 gramų
  • Grietinė
    1 stiklinė
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Aliejus
    3~4 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Kiti prieskoniai
    pagal skonį (pavyzdžiui, aštrios žolelės – krapai, petražolės, čiobreliai ir kt.)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
    1. Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
  • Česnaką susmulkinkite peiliu.
    2. Česnaką susmulkinkite peiliu.
  • Reklama
  • Bulves sudėkite į puodą ar dubenį, supilkite aliejų.
    3. Bulves sudėkite į puodą ar dubenį, supilkite aliejų.
  • Įberkite druskos, česnako ir prieskonių, išmaišykite.
    4. Įberkite druskos, česnako ir prieskonių, išmaišykite.
  • Reklama
  • Dėti į formą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
    5. Dėti į formą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite.
    6. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Šoninė supjaustyta smulkiais griežinėliais.
    7. Šoninė supjaustyta smulkiais griežinėliais.
  • Sūrį stambiai sutarkuokite.
    8. Sūrį stambiai sutarkuokite.
  • Reklama
  • Į dubenį sudėkite šoninę, svogūną, sūrį ir grietinę, gerai išmaišykite. Tai iš tikrųjų bus mūsų bulvių „kailis“.
    9. Į dubenį sudėkite šoninę, svogūną, sūrį ir grietinę, gerai išmaišykite. Tai iš tikrųjų bus mūsų bulvių „kailis“.
  • Išimame iš orkaitės bulves – jos turėtų atrodyti maždaug taip.
    10. Išimame iš orkaitės bulves – jos turėtų atrodyti maždaug taip.
  • Reklama
  • „Kailinius“ paskleiskite ant bulvių ir pašaukite į orkaitę dar 15-20 minučių.
    11. „Kailinius“ paskleiskite ant bulvių ir pašaukite į orkaitę dar 15-20 minučių.
  • Gatavą patiekalą supjaustykite porcijomis, papuoškite smulkintais krapais ir patiekite!
    12. Gatavą patiekalą supjaustykite porcijomis, papuoškite smulkintais krapais ir patiekite!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai