Kiaulienos kepsniai su sūriu ir pomidorais orkaitėje
4.5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skanus, nesudėtingas patiekalas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Mėsa minkšta, sultinga, su rausvai apetitą keliančia plutele. Sprandinė, nugarinė, petys ar šlaunys geriausiai tinka kepsniams. Pomidorai pasirenkami mėsingi, su mažai sėklų. Jei pageidaujama, majonezą galima pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu. Kepsnius galima patiekti su bet kokiu garnyru ar šviežiomis daržovėmis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena400 gramų
-
Pomidorai2 vnt
-
Sūris80 gramų (kietas)
-
Majonezas2 šaukštai
-
Aliejus1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Adžika sausapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus.
-
2. Kepimo skardą išklokite kepimo folija ir aptepkite augaliniu aliejumi. Mėsą supjaustykite 1-1,5 cm storio kepsniais. Kiaulieną išmuškite, įtrinkite druską, pipirus ir dėkite ant kepimo skardos.
-
Reklama
-
3. Išmuštus kepsnius patepkite majonezu.
-
4. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant kiaulienos.
-
Reklama
-
5. Sūrį sutarkuokite, ant viršaus pabarstykite pomidorus ir mėsą. Kepimo skardą su mėsa dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos. Po kurio laiko kepsnius išimkite iš orkaitės ir patiekite.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama