Kiauliena grietinėje orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Kepamos kiaulienos su grietine orkaitėje receptas yra pakankamai paprastas ir ekonomiškas, todėl prieš kitą vaišių stalą tikrai verta pasiruošti būtent šį patiekalą! Išbandyk - greita, skanu ir švelnu! Asmeniškai man tokią kiaulieną su grietine orkaitėje ruošti visada vienas malonumas. Nors Dižono garstyčias kažkodėl dažniausiai derina su medumi marinatams, man tas salstelėjęs mėsos poskonis nelabai patinka. Užtat su grietine gaunasi puikus padažas, todėl šis kiaulienos su grietine receptas yra vienas mano mėgstamiausių, o vadinasi - ir vienas iš „karališkų“ patiekalų! Labai rekomenduoju!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena500 gramų
-
Grietinė200 gramų
-
Dižono garstyčios50 gramų
-
Kietasis sūris200 gramų
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Malti juodieji pipirai1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Kiaulienos gabalą nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
1. Supjaustykite kiaulieną maždaug 1 cm storio kepsniais.
1. Lengvai išmuškite visus šiuos kepsnius.
1. Sudėkite kepsnius ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir įtrinkite juos maltais juodaisiais pipirais. Skardą dėkite į iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
1. Per tą laiką stambia tarka sutarkuokite sūrį.
1. Į dubenį sudėkite grietinę, Dižono garstyčias ir tarkuotą sūrį.
1. Išmaišykite visus šiuos ingredientus mentele.
1. Iš orkaitės išimtus kepsnius sudėkite į patogią kepimo formą, pateptą augaliniu aliejumi.
1. Kiekvieną kepsnį gausiai apdenkite grietininiu padažu. Formą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.
1. Paruoštą kiaulieną patiekite karštą.
1. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















