Kiauliena airiškai
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Jei kas supranta kiaulieną, tai airiai, nes nuo senų laikų iš kiaulienos gamina visokius patiekalus, o šiandien noriu papasakoti apie vieną tokį puikų receptą. Tiesą sakant, šis airiškos kiaulienos receptas yra vienas geriausių tradicinėje airių virtuvėje, o jei mėgstate neįprastus skonių ir aromatų derinius, to jums reikia. Ir norint, kad patiekalas būtų tikrai autentiškas, turite laikytis tam tikrų taisyklių. Pirma, kiaulieną reikia gaminti su oda, nes tik tokiu atveju gausite traškią keptą plutą. Antra, tikri airiai tokią kiaulieną valgo tik su obuolių padažu, ir nors mūsų žmogui šis obuolių ir mėsos derinys gali pasirodyti kiek keistas ir neįprastas, tačiau be padažo šio patiekalo tikrai airišku vadinti negalima. Ir, žinoma, dar viena tokios kiaulienos paslaptis – įdaras, kuriuo ją įdarysime, jis nepaprastai kvapnus ir suteikia mėsai ypatingo skonio. Apskritai čia nėra nieko sudėtingo, ir šį patiekalą nesunkiai paruošite, ir, patikėkite, jis taps tikra jūsų stalo puošmena.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena su oda1.5 kilogramo (storis 5
-
Svogūnai2 vnt
-
Sviestas45 gramai
-
Džiūvėsėliai85 gramai
-
Žolelių mišinys2 šaukštai (petražolės, čiobreliai, rozmarinai, svogūnai, šalavijas)
-
Obuoliai3 vnt (padažui)
-
Cukrus50 gramų (padažui)
-
Vanduo1~2 šaukštai (padažui)
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia kiaulieną reikia nuplauti po šaltu vandeniu ir nusausinti, tada odoje padaryti skersinius įpjovimus, įtrinti druska ir pipirais. Tada smulkiai supjaustykite šviežias žoleles.
-
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame 5-6 minutes pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada į keptuvę suberkite žalumynus ir džiūvėsėlius, druską, pipirus, viską išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Kai įdaras atvės, kiaulieną apverčiame ant odos ir įtriname druska, pipirais, aptepame kepintais svogūnais su žolelėmis. Kiaulieną susukame į vyniotinį ir surišame virve.
-
4. Vyniotinį pašauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1,5 val.
-
Reklama
-
5. Pasibaigus laikui, apverskite vyniotinį odele žemyn ir padidinkite temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepkite, kol oda taps rausva ir traški. Tada išjunkite ugnį ir palikite vyniotinį orkaitėje dar 15-20 minučių.
-
6. Galų gale mes gauname tokį grožį, o dabar belieka virti obuolių padažą. Norėdami tai padaryti, nulupkite obuolius, pašalinkite šerdį ir smulkiai supjaustykite. Obuolius sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir cukrų, išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, uždengę, kol obuoliai suminkštės. Kai padažas atvės, jį galima patiekti kartu su vyniotiniu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama