Keptuvėje kepti baravykai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Greitas, paprastas ir neįtikėtinai skanus pietų patiekalas. Baravykus nesunku paruošti, jie yra tankūs ir labai aromatingi. Naudokite receptą! Tokie baravykai puikiai tiks prie virtų bulvių arba tiesiog kaip atskiras patiekalas. Šį patiekalą galima gaminti ne tik iš šviežių, bet ir iš šaldytų grybų. Būtinai nuimkite plėvelę, ji gali suteikti kartumo ir tamsios, neapetitiškos spalvos.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baravykai500 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai (kepimui)
-
Svogūnai1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Grybus išrūšiuokite, pašalindami kirminus, nupjaukite nešvarumus nuo stiebų.
-
2. Nuimkite plėvelę nuo kepurėlės, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
-
Reklama
-
3. Paruoštus baravykus supjaustykite griežinėliais. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, suberkite grybus.
-
4. Grybus kepkite 15 minučių maišydami. Jei atsiranda putų, pašalinkite.
-
Reklama
-
5. Druska, pipirai ir viską išmaišome. Grybus pakepinkite 10-12 minučių. Skystis turi išgaruoti, o grybai apkepti.
-
6. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
-
Reklama
-
7. Grybus ir svogūnus pakepinkite ant vidutinės ugnies maišydami 3-5 minutes. Paruoštus baravykus iškart patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama