Keptos cukinijos su mėsa
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Keptos cukinijos su mėsa – puikus užkandis šventiniam stalui ar bet kuriai kitai dienai. Cukinijos įdaromos mėsa ir kepamos keptuvėje su gardžiu pomidorų, morkų ir svogūnų padažu. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir išimkite minkštimą. Iš maltos mėsos, virtų ryžių, žolelių, česnako ir prieskonių paruoškite įdarą. Tuo tarpu pradėkite ruošti padažą: keptuvėje pakepinkite svogūną ir morką, įpilkite pomidorų pastos, sultinio ir grietinės. Įdaru įdarykite cukinijas ir kepkite 5–6 minutes, tada supilkite padažą ir troškinkite uždengę, kol iškeps. Sėkmės!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos2 vnt
-
Malta kiauliena300 gramų
-
Virti ryžiai100 gramų
-
Svogūnai2 vnt (vienas svogūnas įdarui, kitas padažui)
-
Žalumynaipagal skonį
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Morka1 vnt
-
Sultinys1 puodelis
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Grietinė2 šaukštai
-
Česnakas2 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite 3–4 cm pločio apskritimais. Šaukštu išimkite minkštimą iš vidurio.
-
2. Sumaišykite maltą kiaulieną, virtus ryžius, smulkintą svogūną ir žoleles. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite kitą svogūną ir kepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
-
4. Sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite, kol iškeps.
-
Reklama
-
5. Sudėkite tarkuotą cukinijos minkštimą, susmulkintą česnaką, pomidorų pastą, grietinę ir sultinį. Troškinkite padažą 5 minutes.
-
6. Įdaru įdarykite cukinijas ir kepkite keptuvėje 5–7 minutes.
-
Reklama
-
7. Užpilkite cukinijas paruoštu padažu. Troškinkite uždengę dar 40 minučių.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama