Keptas vaivorykštinis upėtakis

Keptas vaivorykštinis upėtakis

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
15 min.

Apie receptą

Vaivorykštinis upėtakis – soti, sveika žuvis, kurią labai lengva paruošti. Be to, labai greitai iškepa. Upėtakį paruošime su ryškaus skonio ir spalvos padažu. Patiekalą paruošite per 10-15 minučių. Keptas vaivorykštinis upėtakis – patiekalas, kurio receptą turėtų žinoti kiekviena šeimininkė. Šis patiekalas išgelbės jus situacijoje, kai reikia greitai ir skaniai pagaminti ką nors. Pasirinkimas yra naudingas visiems!

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vaivorykštinio upėtakio filė
    1~2
  • Baltojo vyno actas
    1 šaukštas
  • Susmulkinti askaloniniai česnakai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Susmulkintas imbieras
    1 arbatinis šaukštelis (tarkuotas)
  • Citrinos žievelė
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    5~7 šaukštai
  • Kmynai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Razinos
    1~2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vaivorykštinio upėtakio filė nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
    1. Vaivorykštinio upėtakio filė nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Nedideliame dubenyje sumaišykite kmynus, actą, askaloninius česnakus, imbierą, citrinos žievelę ir druską. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir...
    2. Nedideliame dubenyje sumaišykite kmynus, actą, askaloninius česnakus, imbierą, citrinos žievelę ir druską. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Tada suberkite razinas ir vėl išmaišykite
  • Reklama
  • Upėtakio filė aptepkite alyvuogių aliejumi. Naudokite teptuką arba paskirstykite pirštais.
    3. Upėtakio filė aptepkite alyvuogių aliejumi. Naudokite teptuką arba paskirstykite pirštais.
  • Filė pasūdykite ir pabarstykite kmynais. Į keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir ant vidutinės ugnies apkepkite upėtakį. Pirmiausia dė...
    4. Filė pasūdykite ir pabarstykite kmynais. Į keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir ant vidutinės ugnies apkepkite upėtakį. Pirmiausia dėkite odele į apačią, kai žuvis apkeps iki vidurio (pabals), apverskite. Vaivorykštinio upėtakio filė kepama apie 7 minutes.
  • Reklama
  • Paruoštą keptą vaivorykštinio upėtakio filė dėkite ant serviravimo lėkštės, aptepkite padažu ir skanaukite. Gero apetito!
    5. Paruoštą keptą vaivorykštinio upėtakio filė dėkite ant serviravimo lėkštės, aptepkite padažu ir skanaukite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai