Keptas vaivorykštinis upėtakis
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
15 min.
Apie receptą
Vaivorykštinis upėtakis – soti, sveika žuvis, kurią labai lengva paruošti. Be to, labai greitai iškepa. Upėtakį paruošime su ryškaus skonio ir spalvos padažu. Patiekalą paruošite per 10-15 minučių. Keptas vaivorykštinis upėtakis – patiekalas, kurio receptą turėtų žinoti kiekviena šeimininkė. Šis patiekalas išgelbės jus situacijoje, kai reikia greitai ir skaniai pagaminti ką nors. Pasirinkimas yra naudingas visiems!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vaivorykštinio upėtakio filė1~2
-
Baltojo vyno actas1 šaukštas
-
Susmulkinti askaloniniai česnakai1 arbatinis šaukštelis
-
Susmulkintas imbieras1 arbatinis šaukštelis (tarkuotas)
-
Citrinos žievelė1/3 arbatinio šaukštelio
-
Druskapagal skonį
-
Alyvuogių aliejus5~7 šaukštai
-
Kmynai1 arbatinis šaukštelis
-
Razinos1~2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vaivorykštinio upėtakio filė nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
-
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite kmynus, actą, askaloninius česnakus, imbierą, citrinos žievelę ir druską. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Tada suberkite razinas ir vėl išmaišykite
-
Reklama
-
3. Upėtakio filė aptepkite alyvuogių aliejumi. Naudokite teptuką arba paskirstykite pirštais.
-
4. Filė pasūdykite ir pabarstykite kmynais. Į keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir ant vidutinės ugnies apkepkite upėtakį. Pirmiausia dėkite odele į apačią, kai žuvis apkeps iki vidurio (pabals), apverskite. Vaivorykštinio upėtakio filė kepama apie 7 minutes.
-
Reklama
-
5. Paruoštą keptą vaivorykštinio upėtakio filė dėkite ant serviravimo lėkštės, aptepkite padažu ir skanaukite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama