Kepalas su sūriu ir žolelėmis
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Kartais nutinka taip, kad kepalas kurį laiką stovi, sudžiūva ir tokioje formoje jo valgyti nesinori. Siūlau pasigaminti su sūriu ir žolelėmis. Puikus užkandis prie šaltos mėsos, sriubų ar sultinio. Batoną supjaustykite griežinėliais, nepjaudami prie pagrindo. Apibarstykite žolelėmis, sūriu ir sviestu ir kepkite orkaitėje 10 minučių.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltos duonos kepalas1 vnt
-
Petražolės arba krapai1 krūvelė
-
Sviestas50 gramų
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Kietasis sūris100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nupjaukite kepalo kraštus. Patį kepalą supjaustykite gabalėliais, nepjaustydami iki apatinės plutos krašto. Batono gabaliukai neturi subyrėti. Kepalas turi būti pritvirtintas iš vienos pusės.
-
2. Sutarkuokite kietąjį sūrį. Galima naudoti kelias veisles. Sviestą sutarkuokite.
-
Reklama
-
3. Pridėti kapotų žolelių. Pipirai ir druska. Išmaišykite.
-
4. Gautą masę dėkite į tarpus tarp batono gabalėlių. Perkelkite kepalą ant kepimo popieriaus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
-
Reklama
-
5. Patiekite kepalą. Manasis kepė 10 min. Kepalas iš viršaus šiek tiek parudavęs, viduje minkštas ir aromatingas. Jei norite, į įdarą galite įdėti česnako.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama