Kiauliena su obuoliais orkaitėje

Kiauliena su obuoliais orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
17 val.

Apie receptą

Subtili mėsa su aromatingais obuoliais taps tikru malonumu ant bet kurio stalo. Žinoma pagaminimas šiek tiek užtrunka, bet tai verta. Kiaulieną galima naudoti nugarinę arba bet kokią kitokią dalį, tik svarbu nepamiršti, kad nuo mėsos minkštumo priklauso ir kepimo laikas. Imkitės kietus saldžiarūgštės veislės obuolius, jie kepimo metu nesutyš, ir liks minkšti gabalėliai. Rozmarinų galima nedėti arba pakeisti čiobreliais.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės / # Vaisiai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    600 gramų
  • Kefyras
    300 mililitrų
  • Vanduo
    1 litras
  • Druska
    1,5 šaukštelio
  • Cukrus
    1/2 šaukštelio
  • Kalendra
    1/2 šaukštelio
  • Kvapieji pipirai
    10 vnt
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Aitriosios paprikos
    1/2 vnt
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovinti česnakai
    1/2 šaukštelio
  • Imbieras
    1/2 šaukštelio (maltos)
  • Paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai.
  • Obuoliai
    2 vnt
  • Rozmarinas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia gaminimui. Kruopščiai nuplaukite obuolius, nuplaukite kiaulieną šaltu vandeniu ir nusausinkite.
    1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia gaminimui. Kruopščiai nuplaukite obuolius, nuplaukite kiaulieną šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  • Įdėkite mėsą į dubenį ir uždenkite kefyru. Palikite ant virtuvės stalo dvi valandas.
    2. Įdėkite mėsą į dubenį ir uždenkite kefyru. Palikite ant virtuvės stalo dvi valandas.
  • Reklama
  • Kol kiauliena marinuojasi kefyre, pasigaminkite pirmąjį marinatą. Norėdami tai padaryti, į puodą supilkite vandenį, įpilkite druskos, cuk...
    3. Kol kiauliena marinuojasi kefyre, pasigaminkite pirmąjį marinatą. Norėdami tai padaryti, į puodą supilkite vandenį, įpilkite druskos, cukraus, užvirkite. Įpilkite kvapiųjų pipirų, aitriųjų pipirų, kalendros ir lauro lapų, užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.
  • Išimkite mėsą iš kefyro, nuvalykite ir perkelkite į švarų indą. Atvėsusį marinatą užpilkite ant kiaulienos ir palikite 12 valandų, kelis ...
    4. Išimkite mėsą iš kefyro, nuvalykite ir perkelkite į švarų indą. Atvėsusį marinatą užpilkite ant kiaulienos ir palikite 12 valandų, kelis kartus apversdami.
  • Reklama
  • Išimkite kiaulieną iš marinato ir nusausinkite. Sumaišykite garstyčias, česnaką, augalinį aliejų, imbierą, druską ir papriką. Mišinį iš v...
    5. Išimkite kiaulieną iš marinato ir nusausinkite. Sumaišykite garstyčias, česnaką, augalinį aliejų, imbierą, druską ir papriką. Mišinį iš visų pusių patrinkite ant mėsos.
  • Sulenkite foliją į 3–4 sluoksnius ir sudėkite ant jos kubeliais pjaustytą obuolį bei rozmarino šakelę.
    6. Sulenkite foliją į 3–4 sluoksnius ir sudėkite ant jos kubeliais pjaustytą obuolį bei rozmarino šakelę.
  • Reklama
  • Įdėkite mėsą ant obuolių ir sandariai suvyniokite į foliją. Į kepimo indą supilkite 200 ml vandens ir įdėkite kiaulieną į indą.
    7. Įdėkite mėsą ant obuolių ir sandariai suvyniokite į foliją. Į kepimo indą supilkite 200 ml vandens ir įdėkite kiaulieną į indą.
  • Įdėkite mėsos patiekalą į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1,5-2 valandas.
    8. Įdėkite mėsos patiekalą į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1,5-2 valandas.
  • Reklama
  • Atidenkite foliją ir kepkite dar 15 minučių. Tada išimkite ir palikite 15-20 minučių. Kiaulieną supjaustykite ir patiekite su obuoliais k...
    9. Atidenkite foliją ir kepkite dar 15 minučių. Tada išimkite ir palikite 15-20 minučių. Kiaulieną supjaustykite ir patiekite su obuoliais kaip garnyrą.
  • Skanaus.
    10. Skanaus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai