Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje

Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

4

Porcijos

17 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Subtili mėsa su aromatingais obuoliais taps tikru malonumu ant bet kurio stalo. Žinoma pagaminimas šiek tiek užtrunka, bet tai verta. Kiaulieną galima naudoti nugarinę arba bet kokią kitokią dalį, tik svarbu nepamiršti, kad nuo mėsos minkštumo priklauso ir kepimo laikas. Imkitės kietus saldžiarūgštės veislės obuolius, jie kepimo metu nesutyš, ir liks minkšti gabalėliai. Rozmarinų galima nedėti arba pakeisti čiobreliais.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingridientus: # Mėsa / # Daržovės / # Vaisiai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingridientai:

  • Kiauliena
    600 gramų
  • Kefyras
    300 mililitrų
  • Vanduo
    1 litras
  • Druska
    1,5 šaukštelio
  • Cukrus
    1/2 šaukštelio
  • Kalendra
    1/2 šaukštelio
  • Kvapieji pipirai
    10 vnt
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Aitriosios paprikos
    1/2 vnt
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovinti česnakai
    1/2 šaukštelio
  • Imbieras
    1/2 šaukštelio (maltos)
  • Paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai.
  • Obuoliai
    2 vnt
  • Rozmarinas
    1 vnt
  • Kaip pagaminti

  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia gaminimui. Kruopščiai nuplaukite obuolius, nuplaukite kiaulieną šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    2. Įdėkite mėsą į dubenį ir uždenkite kefyru. Palikite ant virtuvės stalo dvi valandas.
  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    3. Kol kiauliena marinuojasi kefyre, pasigaminkite pirmąjį marinatą. Norėdami tai padaryti, į puodą supilkite vandenį, įpilkite druskos, cukraus, užvirkite. Įpilkite kvapiųjų pipirų, aitriųjų pipirų, kalendros ir lauro lapų, užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.
  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    4. Išimkite mėsą iš kefyro, nuvalykite ir perkelkite į švarų indą. Atvėsusį marinatą užpilkite ant kiaulienos ir palikite 12 valandų, kelis kartus apversdami.
  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    5. Išimkite kiaulieną iš marinato ir nusausinkite. Sumaišykite garstyčias, česnaką, augalinį aliejų, imbierą, druską ir papriką. Mišinį iš visų pusių patrinkite ant mėsos.
  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    6. Sulenkite foliją į 3–4 sluoksnius ir sudėkite ant jos kubeliais pjaustytą obuolį bei rozmarino šakelę.
  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    7. Įdėkite mėsą ant obuolių ir sandariai suvyniokite į foliją. Į kepimo indą supilkite 200 ml vandens ir įdėkite kiaulieną į indą.
  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    8. Įdėkite mėsos patiekalą į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1,5-2 valandas.
  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    9. Atidenkite foliją ir kepkite dar 15 minučių. Tada išimkite ir palikite 15-20 minučių. Kiaulieną supjaustykite ir patiekite su obuoliais kaip garnyrą.
  • Kefyre marinuota kiauliena su obuoliais orkaitėje
    10. Skanaus.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai