Kiauliena su obuoliais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
17 val.
Apie receptą
Subtili mėsa su aromatingais obuoliais taps tikru malonumu ant bet kurio stalo. Žinoma pagaminimas šiek tiek užtrunka, bet tai verta. Kiaulieną galima naudoti nugarinę arba bet kokią kitokią dalį, tik svarbu nepamiršti, kad nuo mėsos minkštumo priklauso ir kepimo laikas. Imkitės kietus saldžiarūgštės veislės obuolius, jie kepimo metu nesutyš, ir liks minkšti gabalėliai. Rozmarinų galima nedėti arba pakeisti čiobreliais.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Daržovės /
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena600 gramų
-
Kefyras300 mililitrų
-
Vanduo1 litras
-
Druska1,5 šaukštelio
-
Cukrus1/2 šaukštelio
-
Kalendra1/2 šaukštelio
-
Kvapieji pipirai10 vnt
-
Lauro lapas2 vnt
-
Aitriosios paprikos1/2 vnt
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovinti česnakai1/2 šaukštelio
-
Imbieras1/2 šaukštelio (maltos)
-
Paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus2 šaukštai.
-
Obuoliai2 vnt
-
Rozmarinas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia gaminimui. Kruopščiai nuplaukite obuolius, nuplaukite kiaulieną šaltu vandeniu ir nusausinkite.
-
2. Įdėkite mėsą į dubenį ir uždenkite kefyru. Palikite ant virtuvės stalo dvi valandas.
-
Reklama
-
3. Kol kiauliena marinuojasi kefyre, pasigaminkite pirmąjį marinatą. Norėdami tai padaryti, į puodą supilkite vandenį, įpilkite druskos, cukraus, užvirkite. Įpilkite kvapiųjų pipirų, aitriųjų pipirų, kalendros ir lauro lapų, užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.
-
4. Išimkite mėsą iš kefyro, nuvalykite ir perkelkite į švarų indą. Atvėsusį marinatą užpilkite ant kiaulienos ir palikite 12 valandų, kelis kartus apversdami.
-
Reklama
-
5. Išimkite kiaulieną iš marinato ir nusausinkite. Sumaišykite garstyčias, česnaką, augalinį aliejų, imbierą, druską ir papriką. Mišinį iš visų pusių patrinkite ant mėsos.
-
6. Sulenkite foliją į 3–4 sluoksnius ir sudėkite ant jos kubeliais pjaustytą obuolį bei rozmarino šakelę.
-
Reklama
-
7. Įdėkite mėsą ant obuolių ir sandariai suvyniokite į foliją. Į kepimo indą supilkite 200 ml vandens ir įdėkite kiaulieną į indą.
-
8. Įdėkite mėsos patiekalą į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1,5-2 valandas.
-
Reklama
-
9. Atidenkite foliją ir kepkite dar 15 minučių. Tada išimkite ir palikite 15-20 minučių. Kiaulieną supjaustykite ir patiekite su obuoliais kaip garnyrą.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama