Karka sojos padaže
5 (3 įvertinimai)
2-3 Porcijos
28 val.
Apie receptą
Išstudijavusi daugybę receptų, iškepiau kiaulienos karką sojos padaže. Rezultatas tiesiog puikus! Sojų padažas yra sūraus skonio, bet to neužtenka karkai pasūdyti, todėl papildomai įberiama druskos. Jei mėgstate aštrų skonį, įberkite mėgstamų aštrių prieskonių. Prie stalo patiekite karštą su žalumynais ir marinuotomis ar sūdytomis daržovėmis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos karka1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Medus3 arbatiniai šaukšteliai
-
Sojų padažas200 mililitrų
-
Actas 9%1 šaukštas
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Prieskoniai mėsaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Karką nuplaukite, gerai nubraukite peiliu. Visur padarykite pjūvius.
-
Reklama
-
3. Dideliame puode arba dubenyje sumaišykite: sojos padažą, medų, druską, actą ir mėsos prieskonius.
-
4. Karką perkelkite į puodą su marinatu. Patrinkite juo iš visų pusių, nepamiršdami patepti įpjovų. Palikite marinuotis per naktį kambario temperatūroje, apversdami kas 4 valandas.
-
Reklama
-
5. Pasibaigus laikui, perkelkite karką į kepimo rankovę, supilkite ten likusį marinatą. Pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 valandai.
-
6. Pasibaigus laikui, nuimkite kepimo rankovę, perkelkite į skrudintuvą. Užpildykite jį verdančiu vandeniu, kad vandens lygis pasiektų odos vidurį. Keptuvą 2 valandoms pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Periodiškai apversdami blauzdeles sultinyje.
-
Reklama
-
7. Praėjus nurodytam laikui, patikrinkite odos pasirengimą. Ji turi būti lengvai pradurta peiliu, o mėsa turi be vargo atsitraukti nuo kaulo. Karką perkelkite į indą ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama