Kanelonai pomidorų padaže

Kanelonai pomidorų padaže

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Mėgstantiems makaronus su įvairiais įdarais siūlau įdomų ir labai paprastą kanelonų receptą pomidorų padaže su mėsa ir špinatais. Stebėtinai sultingi, patrauklūs ir nepaprastai skanūs kanelonai pomidorų padaže namuose, papildyti tradiciniu „Bešamelio“ padažu, bus puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei. Jei norite, įdarą galima paruošti ne tik mėsinį, bet ir daržovių, pavyzdžiui.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Faršas
    300 gramų
  • Špinatai
    200 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    1 šaukštas
  • Pomidorų padažas
    500 mililitrų
  • Česnakas
    2~3 skiltelės
  • Kanelonai
    16~18 vienetų
  • Miltai
    3 šaukštai
  • Sviestas
    50 gramų
  • Pienas
    200 mililitrų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Pipirai
    1 žiupsnelis
  • Prieskoniai
    1 žiupsnelis
  • Sūris
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pomidorų padažui paruošti pirmiausia reikia šiek tiek alyvuogių aliejaus įkaitinti ir pakepinti smulkintą česnaką. Tada įpilti padažo (ga...
    1. Pomidorų padažui paruošti pirmiausia reikia šiek tiek alyvuogių aliejaus įkaitinti ir pakepinti smulkintą česnaką. Tada įpilti padažo (galima naudoti paruoštą arba pasigaminti patiems, sutrinus šviežius pomidorus be odelės). Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį, įdėti prieskonių. Padažą reikia šiek tiek patroškinti ant vidutinės ugnies, o tada nukelti į šalį.
  • Atskiroje keptuvėje įpilti šiek tiek aliejaus ir įkaitinti. Sudėti faršą ir špinatus. Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį, kepti beveik i...
    2. Atskiroje keptuvėje įpilti šiek tiek aliejaus ir įkaitinti. Sudėti faršą ir špinatus. Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį, kepti beveik iki paruoštumo. Paruoštą faršą nukelti nuo ugnies ir atvėsinti.
  • Reklama
  • Kitas etapas - „Bešamelio“ padažo paruošimas. Tam ištirpinkite nedidelį gabalėlį sviesto ir suberkite į jį miltus. Maišant, pakepinkite i...
    3. Kitas etapas - „Bešamelio“ padažo paruošimas. Tam ištirpinkite nedidelį gabalėlį sviesto ir suberkite į jį miltus. Maišant, pakepinkite iki auksinės spalvos ir plona srovele įpilkite pieno. Troškinkite padažą, nuolat maišant, kad neliktų gumulėlių, kol sutirštės, ir nukelkite į šalį.
  • Į kepimui atsparios formos dugną įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo. Įdarykite kanelonus atvėsusiu įdaru ir dėkite į formą.
    4. Į kepimui atsparios formos dugną įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo. Įdarykite kanelonus atvėsusiu įdaru ir dėkite į formą.
  • Reklama
  • Užpilkite „Bešamelio“ padažu ir paskirstykite visame paviršiuje. Jei norite, kanelonus galima paruošti ir be „Bešamelio“.
    5. Užpilkite „Bešamelio“ padažu ir paskirstykite visame paviršiuje. Jei norite, kanelonus galima paruošti ir be „Bešamelio“.
  • Užpilkite pomidorų padažu ir paskirstykite taip, kad padengtų visus kanelonus. Sutarkuokite sūrį vidutine tarka ir pabarstykite ant patie...
    6. Užpilkite pomidorų padažu ir paskirstykite taip, kad padengtų visus kanelonus. Sutarkuokite sūrį vidutine tarka ir pabarstykite ant patiekalo viršaus.
  • Reklama
  • Iš anksto įkaitintoje orkaitėje kanelonai kepami apie 30 minučių. Prieš patiekiant galima pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis.
    7. Iš anksto įkaitintoje orkaitėje kanelonai kepami apie 30 minučių. Prieš patiekiant galima pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai