Kanelonai pomidorų padaže
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Mėgstantiems makaronus su įvairiais įdarais siūlau įdomų ir labai paprastą kanelonų receptą pomidorų padaže su mėsa ir špinatais. Stebėtinai sultingi, patrauklūs ir nepaprastai skanūs kanelonai pomidorų padaže namuose, papildyti tradiciniu „Bešamelio“ padažu, bus puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei. Jei norite, įdarą galima paruošti ne tik mėsinį, bet ir daržovių, pavyzdžiui.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Faršas300 gramų
-
Špinatai200 gramų
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas
-
Pomidorų padažas500 mililitrų
-
Česnakas2~3 skiltelės
-
Kanelonai16~18 vienetų
-
Miltai3 šaukštai
-
Sviestas50 gramų
-
Pienas200 mililitrų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Prieskoniai1 žiupsnelis
-
Sūris100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pomidorų padažui paruošti pirmiausia reikia šiek tiek alyvuogių aliejaus įkaitinti ir pakepinti smulkintą česnaką. Tada įpilti padažo (galima naudoti paruoštą arba pasigaminti patiems, sutrinus šviežius pomidorus be odelės). Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį, įdėti prieskonių. Padažą reikia šiek tiek patroškinti ant vidutinės ugnies, o tada nukelti į šalį. -
2. Atskiroje keptuvėje įpilti šiek tiek aliejaus ir įkaitinti. Sudėti faršą ir špinatus. Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį, kepti beveik iki paruoštumo. Paruoštą faršą nukelti nuo ugnies ir atvėsinti. -
Reklama
-
3. Kitas etapas - „Bešamelio“ padažo paruošimas. Tam ištirpinkite nedidelį gabalėlį sviesto ir suberkite į jį miltus. Maišant, pakepinkite iki auksinės spalvos ir plona srovele įpilkite pieno. Troškinkite padažą, nuolat maišant, kad neliktų gumulėlių, kol sutirštės, ir nukelkite į šalį. -
4. Į kepimui atsparios formos dugną įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo. Įdarykite kanelonus atvėsusiu įdaru ir dėkite į formą. -
Reklama
-
5. Užpilkite „Bešamelio“ padažu ir paskirstykite visame paviršiuje. Jei norite, kanelonus galima paruošti ir be „Bešamelio“. -
6. Užpilkite pomidorų padažu ir paskirstykite taip, kad padengtų visus kanelonus. Sutarkuokite sūrį vidutine tarka ir pabarstykite ant patiekalo viršaus. -
Reklama
-
7. Iš anksto įkaitintoje orkaitėje kanelonai kepami apie 30 minučių. Prieš patiekiant galima pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















