Kalakutienos vyniotinis su kiaušiniu orkaitėje

Kalakutienos vyniotinis su kiaušiniu orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kalakutienos suktinukas su virtų kiaušinių raštu viduje gali tapti tikra šventinio stalo puošmena. Tačiau net ir eilinė vakarienė gali virsti švente. Ritiniui geriausia naudoti nešaldytą filė, tada ji bus švelni ir sultinga. Jei norite, galite naudoti daugiau svogūnų ir žolelių bei pridėti bet kokių prieskonių pagal savo skonį. Karštas vyniotinis gali būti puikus karštas patiekalas, o šaltas – puikus užkandis.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kalakutienos filė
    400 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Grietinė
    2 šaukštai (20% riebumo)
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Žalumynai
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Kietai išvirkite kiaušinius.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Kietai išvirkite kiaušinius.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, atvėsinkite.
    2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, atvėsinkite.
  • Reklama
  • Į keptuvę su svogūnais sudėkite grietinę, garstyčias, prieskonius ir smulkintus žalumynus. Visa druska, pipirai ir sumaišykite.
    3. Į keptuvę su svogūnais sudėkite grietinę, garstyčias, prieskonius ir smulkintus žalumynus. Visa druska, pipirai ir sumaišykite.
  • Kalakutienos filė supjaustykite 0,7 cm storio griežinėliais. Filė šiek tiek pamuškite, įtrinkite druska ir pipirais.
    4. Kalakutienos filė supjaustykite 0,7 cm storio griežinėliais. Filė šiek tiek pamuškite, įtrinkite druska ir pipirais.
  • Reklama
  • Išmuštą filė dėkite ant kepimo folijos ir lygiu sluoksniu aptepkite svogūnų mase.
    5. Išmuštą filė dėkite ant kepimo folijos ir lygiu sluoksniu aptepkite svogūnų mase.
  • Nulupkite kiaušinius ir dėkite juos iš eilės iš vienos pusės.
    6. Nulupkite kiaušinius ir dėkite juos iš eilės iš vienos pusės.
  • Reklama
  • Viską susukti į tvirtą vyniotinį, pradedant nuo kiaušinių pusės. Ritinėlį sandariai suvyniokite į foliją, kad neliktų tarpų.
    7. Viską susukti į tvirtą vyniotinį, pradedant nuo kiaušinių pusės. Ritinėlį sandariai suvyniokite į foliją, kad neliktų tarpų.
  • Sudėkite vyniotinį į kepimo indą, užpilkite vandeniu. Vyniotinį dedame į karštą orkaitę ir kepame 1-1,5 valandos 180 laipsnių temperatūro...
    8. Sudėkite vyniotinį į kepimo indą, užpilkite vandeniu. Vyniotinį dedame į karštą orkaitę ir kepame 1-1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje. Po kurio laiko išimkite formą iš orkaitės ir leiskite vyniotiniui pastovėti 10-15 minučių.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai