Kalakutienos vyniotinis su kiaušiniu orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kalakutienos suktinukas su virtų kiaušinių raštu viduje gali tapti tikra šventinio stalo puošmena. Tačiau net ir eilinė vakarienė gali virsti švente. Ritiniui geriausia naudoti nešaldytą filė, tada ji bus švelni ir sultinga. Jei norite, galite naudoti daugiau svogūnų ir žolelių bei pridėti bet kokių prieskonių pagal savo skonį. Karštas vyniotinis gali būti puikus karštas patiekalas, o šaltas – puikus užkandis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutienos filė400 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušinis2 vnt
-
Grietinė2 šaukštai (20% riebumo)
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Žalumynai10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Kietai išvirkite kiaušinius.
-
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę su svogūnais sudėkite grietinę, garstyčias, prieskonius ir smulkintus žalumynus. Visa druska, pipirai ir sumaišykite.
-
4. Kalakutienos filė supjaustykite 0,7 cm storio griežinėliais. Filė šiek tiek pamuškite, įtrinkite druska ir pipirais.
-
Reklama
-
5. Išmuštą filė dėkite ant kepimo folijos ir lygiu sluoksniu aptepkite svogūnų mase.
-
6. Nulupkite kiaušinius ir dėkite juos iš eilės iš vienos pusės.
-
Reklama
-
7. Viską susukti į tvirtą vyniotinį, pradedant nuo kiaušinių pusės. Ritinėlį sandariai suvyniokite į foliją, kad neliktų tarpų.
-
8. Sudėkite vyniotinį į kepimo indą, užpilkite vandeniu. Vyniotinį dedame į karštą orkaitę ir kepame 1-1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje. Po kurio laiko išimkite formą iš orkaitės ir leiskite vyniotiniui pastovėti 10-15 minučių.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama