Kalakutienos kotletai su kopūstais
4.5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kalakutienos kotletų su kopūstais skonis niekuo nesiskiria nuo klasikinių balandėlių, tik jie kitaip gaminami: kopūstai susmulkinami, sumaišomi su smulkiai pjaustytais svogūnais, malta mėsa ir kiaušiniu. Iš gautos masės paruošiamas faršas, padaromi kotletai, apvoliojami džiūvėsėliuose, apkepami keptuvėje ir toliau kepami grietinės bei pomidorų padaže orkaitėje. Šį patiekalą galima paruošti su beveik bet kokiu garnyru.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutienos filė300 gramų
-
Kopūstas1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Ryžiai150 gramų
-
Džiūvėsėliai200 gramų
-
Grietinė200 gramų
-
Pomidorų pasta150 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia svogūną turėtume susmulkinti maišytuve. Svarbu, kad nesigautų košė, todėl galima naudoti ne pilną galią, virtuvinį kombainą (yra kitoks peilis ir pjaustymo būdas), arba malti ne per ilgai.
-
2. Taip pat sumalame kopūstą. Tada sumaišykite svogūną su kopūstu ir kalakutienos faršu.
-
Reklama
-
3. Gautą faršą reikia pasūdyti ir pagardinti pagal skonį, įmušti kiaušinį ir sudėti virtus ryžius.
-
4. Formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose. Tada sudėkite kotletus į keptuvę.
-
Reklama
-
5. Kepkite juos augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies.
-
6. Apkepkite iš abiejų pusių ir perkelkite į kepimo formą.
-
Reklama
-
7. Pasigaminkite padažą: grietinę sumaišykite su pomidorų pasta ir prieskoniais.
-
8. Supilkite padažą ant kotletų, dėkite juos į orkaitę, pašildytą iki 200 laipsnių apie 40 minučių.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama