Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

4.5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kalakutienos kotletų su kopūstais skonis niekuo nesiskiria nuo klasikinių balandėlių, tik jie kitaip gaminami: kopūstai susmulkinami, sumaišomi su smulkiai pjaustytais svogūnais, malta mėsa ir kiaušiniu. Iš gautos masės paruošiamas faršas, padaromi kotletai, apvoliojami džiūvėsėliuose, apkepami keptuvėje ir toliau kepami grietinės bei pomidorų padaže orkaitėje. Šį patiekalą galima paruošti su beveik bet kokiu garnyru.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kalakutienos filė
    300 gramų
  • Kopūstas
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Ryžiai
    150 gramų
  • Džiūvėsėliai
    200 gramų
  • Grietinė
    200 gramų
  • Pomidorų pasta
    150 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia svogūną turėtume susmulkinti maišytuve. Svarbu, kad nesigautų košė, todėl galima naudoti ne pilną galią, virtuvinį kombainą (y...
    1. Pirmiausia svogūną turėtume susmulkinti maišytuve. Svarbu, kad nesigautų košė, todėl galima naudoti ne pilną galią, virtuvinį kombainą (yra kitoks peilis ir pjaustymo būdas), arba malti ne per ilgai.
  • Taip pat sumalame kopūstą. Tada sumaišykite svogūną su kopūstu ir kalakutienos faršu.
    2. Taip pat sumalame kopūstą. Tada sumaišykite svogūną su kopūstu ir kalakutienos faršu.
  • Reklama
  • Gautą faršą reikia pasūdyti ir pagardinti pagal skonį, įmušti kiaušinį ir sudėti virtus ryžius.
    3. Gautą faršą reikia pasūdyti ir pagardinti pagal skonį, įmušti kiaušinį ir sudėti virtus ryžius.
  • Formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose. Tada sudėkite kotletus į keptuvę.
    4. Formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose. Tada sudėkite kotletus į keptuvę.
  • Reklama
  • Kepkite juos augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies.
    5. Kepkite juos augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies.
  • Apkepkite iš abiejų pusių ir perkelkite į kepimo formą.
    6. Apkepkite iš abiejų pusių ir perkelkite į kepimo formą.
  • Reklama
  • Pasigaminkite padažą: grietinę sumaišykite su pomidorų pasta ir prieskoniais.
    7. Pasigaminkite padažą: grietinę sumaišykite su pomidorų pasta ir prieskoniais.
  • Supilkite padažą ant kotletų, dėkite juos į orkaitę, pašildytą iki 200 laipsnių apie 40 minučių.
    8. Supilkite padažą ant kotletų, dėkite juos į orkaitę, pašildytą iki 200 laipsnių apie 40 minučių.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai