Jogurtinis desertas su braškėmis ir sausainiais
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Norint patiekti skanų desertą prie stalo, nebūtina ilgai stovėti prie viryklės ar orkaitės. Desertą geriausia patiekti iš karto, kol sausainiai nesuminkštėja. Vos kelios minutės ir skanus desertas jau ant jūsų stalo. Braškes desertui rinkitės prinokusias, sultingas ir kvapnias. Jogurtas turi būti tirštas, be jokių priedų ir cukraus. Jei jogurtas saldus, medaus nedėkite.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės125 gramai
-
Natūralus jogurtas200 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Vanduo1 arbatinis šaukštelis
-
Sausainiai6 vnt
-
Medus1 arbatinis šaukštelis
-
Mėtųpagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus braškių ir sausainių jogurto desertui gaminti.
-
2. Uogas nuplaukite, nusausinkite ir nuimkite uodegas. Pusę braškių supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite cukrumi, dėkite į šaldytuvą.
-
Reklama
-
3. Likusias braškes supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Į keptuvę supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Padėkite ant vidutinės ugnies ir troškinkite 5 minutes. Nuimkite braškes nuo ugnies ir atidėkite.
-
4. Sausainius sumalkite bet kokiu patogiu būdu ir sudėkite į stiklines.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus uždėkite atvėsintų braškių.
-
6. Jogurtą sumaišyti su medumi ir uždėti ant braškinio sluoksnio.
-
Reklama
-
7. Jogurto viršų papuoškite likusiomis braškėmis ir mėtomis.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama