Jautienos kepenėlės, troškintos grietinėje

Jautienos kepenėlės, troškintos grietinėje

5 (3 įvertinimai)

3 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Tai yra rafinuotas ir sotus patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir nepaprastas skonis. Kepenėlės tampa minkštos ir švelnios, o grietinė virsta kreminiu padažu. Užsirašyk šį receptą! Kepenėlės troškintos grietinėje – klasika, kuri pradžiugins visą šeimą. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir labai naudingas dėl didelio geležies ir vitaminų kiekio. Geriausia rinktis riebią grietinę – tuomet padažas bus tirštesnis ir kreminis. Patiekite su bulvių koše, ryžiais, grikiais arba troškintomis daržovėmis. Pasigaminkite ir mėgaukitės šiuo nuostabiu patiekalu!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautienos kepenys
    600 gramų
  • Grietinė
    300 gramų
  • Vanduo
    100 gramų
  • Kvietiniai miltai
    3 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Pienas
    300 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus būtinus ingredientus troškintoms jautienos kepenėlėms su grietine.
    1. Paruoškite visus būtinus ingredientus troškintoms jautienos kepenėlėms su grietine.
  • Kepenėles nuvalykite, supjaustykite gabalais ir užpilkite pienu. Palikite 30 minučių pastovėti. Tai pašalins kraują ir padarys kepenėles ...
    2. Kepenėles nuvalykite, supjaustykite gabalais ir užpilkite pienu. Palikite 30 minučių pastovėti. Tai pašalins kraują ir padarys kepenėles švelnesnes.
  • Reklama
  • Svogūną smulkiai supjaustykite. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir kepkite 4–5 minutes,...
    3. Svogūną smulkiai supjaustykite. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir kepkite 4–5 minutes, vis pamaišydami. Tuomet perkelkite į lėkštę.
  • Dubenyje suberkite miltus ir sudėkite iš pieno išimtą jautienos kepenis, išmaišykite, kad kiekvienas gabaliukas apsiveltų.
    4. Dubenyje suberkite miltus ir sudėkite iš pieno išimtą jautienos kepenis, išmaišykite, kad kiekvienas gabaliukas apsiveltų.
  • Reklama
  • Sudėkite kepenis į keptuvę po svogūnų ir apkepkite iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė.
    5. Sudėkite kepenis į keptuvę po svogūnų ir apkepkite iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė.
  • Sumaišykite grietinę su vandeniu ir užpilkite ant kepenėlių.
    6. Sumaišykite grietinę su vandeniu ir užpilkite ant kepenėlių.
  • Reklama
  • Sudėkite apkepintą svogūną.
    7. Sudėkite apkepintą svogūną.
  • Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10–15 minučių, kol išvirs. Nukelkite nuo ugnies. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir ...
    8. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10–15 minučių, kol išvirs. Nukelkite nuo ugnies. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir leiskite pastovėti 5 minutes.
  • Reklama
  • Jautienos kepenėlės troškintos grietinėje paruoštos. Skanaus!
    9. Jautienos kepenėlės troškintos grietinėje paruoštos. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai