Japoniški oriniai blynai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Gaminkite japoniškus blynus pagal šį receptą – jie gaunasi neįtikėtinai purūs, su auksine plutele išorėje ir porėti viduje. Ir jie tokie skanūs! Blynus būtinai kepkite ant silpnos ugnies ir keptuvėje su kokybiška nepridegančia danga. Norėdami pagerinti skonį, į tešlą galite įdėti vanilino.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai60 gramų
-
Cukrus60 gramų
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus40 mililitrų (20 ml.
-
Kiaušinių tryniai2 vnt
-
Kiaušinių baltymai4 vnt
-
Pienas100 mililitrų
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Prieš pradėdami gaminti, paruoškite ingredientus. Pienas turi būti kambario temperatūros.
-
2. Atsargiai atskirkite keturių kiaušinių trynius nuo baltymų ir sudėkite į skirtingus dubenėlius. Į atskirą patogų dubenį įdėkite du trynius ir įberkite 30 gramų cukraus.
-
Reklama
-
3. Mikseriu išplakite trynius su cukrumi, kol masė taps šviesesnė.
-
4. Į išplaktus trynius įpilkite šilto pieno ir augalinio aliejaus.
-
Reklama
-
5. Plaktuvu sumaišykite šiuos ingredientus iki putų.
-
6. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir šį mišinį persijokite į dubenį su trynių mišiniu.
-
Reklama
-
7. Šluotele suplakite miltus, kol išnyks visi gumuliukai. Šiame etape tešla gaunasi labai graži, skysta ir savo konsistencija panaši į riebų majonezą.
-
8. Į atskirą sausą ir švarų dubenį supilkite baltymus ir įberkite žiupsnelį druskos. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir tuomet po truputį pradėkite dėti 30 gramų cukraus, toliau plakdami mikseriu. Rezultatas turėtų būti putos, kurios išliks nejudančios, kai dubenėlis apverčiamas aukštyn kojomis.
-
Reklama
-
9. Į tešlą mažomis dalimis supilkite išplaktus baltymus, juos visiškai išmaišydami.
-
10. Rezultatas turi būti labai puri, vienalytė, putojanti tešla.
-
Reklama
-
11. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir silikoniniu šepetėliu aptepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Šaukštu mažomis tešlos dalimis supilkite mažus blynelius. Nustatykite šildymo temperatūrą iki minimumo. Kepdami blynus uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite vienai pusei kepti apie 5 minutes. Per tą laiką blynai pastebimai pakils. Jei norite tikrai storų blynų, kai tik tešla sustings, ant viršaus šaukštu uždėkite dar šiek tiek tešlos, taip padidindami storį ir vėl uždenkite keptuvę dangčiu. Po maždaug penkių minučių kepimo ant silpnos ugnies, mentele apverskite purius blynus į kitą pusę ir kepkite dar 3-4 minutes.
-
12. Patiekite gatavus japoniškus blynus su mėgstamu užpilu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama