Itališka užkepėlė

Itališka užkepėlė

5 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Dėl lengvo paruošimo ir puikaus skonio daugelio mėgstama užkepėlė ruošiama iš makaronų, maltos mėsos ir sūrio. Šiandien siūlau itališko stiliaus variantą. Ruošiant itališką užkepėlę geriausia naudoti vidutinio dydžio makaronus, tada jie geriau išsilaikys. Jei norite, galite pridėti mėgstamų prieskonių ir žolelių. Bazilikas ir rozmarinas čia puikiai dera. Galite naudoti bet kokį sūrį, jei tik jis gerai tirpsta; man labiau patinka mocarela.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Makaronai
    300 gramų
  • Grietinėlė
    80 mililitrų (20~22% riebumo)
  • Malta mėsa
    400 gramų
  • Mocarela
    150 gramų
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Aliejus
    pagal poreikį (bekvapis ir beskonis)
  • Pomidorų pasta
    1 stiklinė
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
  • Makaronus išvirkite pasūdytame, verdančiame vandenyje, kol beveik išvirs. Sudėkite juos į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
    2. Makaronus išvirkite pasūdytame, verdančiame vandenyje, kol beveik išvirs. Sudėkite juos į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
  • Reklama
  • Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir p...
    3. Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir pakepinkite 5 minutes.
  • Į pakepintus svogūnus suberkite faršą, pasūdykite, įberkite pipirų ir maišydami kepkite 10-15 min. Perkelkite į lėkštę.
    4. Į pakepintus svogūnus suberkite faršą, pasūdykite, įberkite pipirų ir maišydami kepkite 10-15 min. Perkelkite į lėkštę.
  • Reklama
  • Iškepus maltą mėsą, į keptuvę suberkite pomidorų pastą ir susmulkintą česnaką ir maišydami kepkite 3-4 minutes.
    5. Iškepus maltą mėsą, į keptuvę suberkite pomidorų pastą ir susmulkintą česnaką ir maišydami kepkite 3-4 minutes.
  • Į keptuvę supilkite grietinėlę, pasūdykite, išmaišykite ir užvirus padažą virkite ant silpnos ugnies 1-2 minutes.
    6. Į keptuvę supilkite grietinėlę, pasūdykite, išmaišykite ir užvirus padažą virkite ant silpnos ugnies 1-2 minutes.
  • Reklama
  • Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant dugno užpilkite šiek tiek padažo ir pabarstykite sūriu.
    7. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant dugno užpilkite šiek tiek padažo ir pabarstykite sūriu.
  • Makaronus sumaišykite su malta mėsa ir padažu, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys. Supilkite mišinį į formą ir šiek tiek paspauskite.
    8. Makaronus sumaišykite su malta mėsa ir padažu, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys. Supilkite mišinį į formą ir šiek tiek paspauskite.
  • Reklama
  • Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę 20 minučių. Išimkite užkepėlę ir leiskite šiek tiek atvėsti.
    9. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę 20 minučių. Išimkite užkepėlę ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai