Imbiero mėtų arbata

Imbiero mėtų arbata

5 (1 įvertinimai)

10-20 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Imbiero mėtų arbata – labai skanus gėrimas, kurį galima patiekti tiek šaltą, tiek karštą. Vasarą puikiai gaivina, žiemą – šildo. Verta pabandyti. Šią vasarą pirmą kartą geros draugės patarimu pabandėme pasigaminti imbiero-mėtų arbatos. Pasirodė labai skanus gaivus gėrimas, puikiai numalšinantis troškulį vasaros karštyje. Dabar vėlyvą rudenį tą pačią arbatą patiekiame karštą – puikiai sušildo ir pagyvina. Žodžiu, universalus gėrimas, kurį kiekvienas turėtų išmokti gaminti.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėtų
    150 gramų
  • Imbiero šaknis 6 cm
    1 vnt
  • Cukrus
    1/2 puodelio
  • Vanduo
    1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Arbatai paruošti reikia tik 3 ingredientų ir vandens.
    1. Arbatai paruošti reikia tik 3 ingredientų ir vandens.
  • Į nedidelį puodą supilkite cukrų ir vandenį ir užvirkite.
    2. Į nedidelį puodą supilkite cukrų ir vandenį ir užvirkite.
  • Reklama
  • Tuo tarpu imbiero šaknį supjaustykite plonais griežinėliais.
    3. Tuo tarpu imbiero šaknį supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Kai cukraus sirupas užvirs, suberkite į jį imbierą ir virkite dar 4 minutes.
    4. Kai cukraus sirupas užvirs, suberkite į jį imbierą ir virkite dar 4 minutes.
  • Reklama
  • Mėtas stambiai supjaustykite arba suplėšykite rankomis.
    5. Mėtas stambiai supjaustykite arba suplėšykite rankomis.
  • Į verdantį sirupą įpilkite kapotų mėtų. Paverdame dar 2 minutes, po to puodą nukeliame nuo ugnies, uždengiame dangčiu, rankšluosčiu ir pa...
    6. Į verdantį sirupą įpilkite kapotų mėtų. Paverdame dar 2 minutes, po to puodą nukeliame nuo ugnies, uždengiame dangčiu, rankšluosčiu ir paliekame pritraukti 1 val.
  • Reklama
  • Po valandos sirupą nukoškite per smulkų sietelį arba marlę.
    7. Po valandos sirupą nukoškite per smulkų sietelį arba marlę.
  • Nukoštą sirupą supilkite į nedidelį indelį. Tiesą sakant, sirupas yra paruoštas, o dabar užtenka jį atskiesti verdančiu vandeniu (santyki...
    8. Nukoštą sirupą supilkite į nedidelį indelį. Tiesą sakant, sirupas yra paruoštas, o dabar užtenka jį atskiesti verdančiu vandeniu (santykiu 1 dalis sirupo 4 dalyse verdančio vandens) arba šaltu vandeniu (tokiomis pat proporcijomis), kad gautųsi atitinkamai karšta arba šalta arbata.
  • Reklama
  • Taip atrodo šalta imbiero-mėtų arbata.
    9. Taip atrodo šalta imbiero-mėtų arbata.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai