Imbiero mėtų arbata
5 (1 įvertinimai)
10-20 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Imbiero mėtų arbata – labai skanus gėrimas, kurį galima patiekti tiek šaltą, tiek karštą. Vasarą puikiai gaivina, žiemą – šildo. Verta pabandyti. Šią vasarą pirmą kartą geros draugės patarimu pabandėme pasigaminti imbiero-mėtų arbatos. Pasirodė labai skanus gaivus gėrimas, puikiai numalšinantis troškulį vasaros karštyje. Dabar vėlyvą rudenį tą pačią arbatą patiekiame karštą – puikiai sušildo ir pagyvina. Žodžiu, universalus gėrimas, kurį kiekvienas turėtų išmokti gaminti.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėtų150 gramų
-
Imbiero šaknis 6 cm1 vnt
-
Cukrus1/2 puodelio
-
Vanduo1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Arbatai paruošti reikia tik 3 ingredientų ir vandens.
-
2. Į nedidelį puodą supilkite cukrų ir vandenį ir užvirkite.
-
Reklama
-
3. Tuo tarpu imbiero šaknį supjaustykite plonais griežinėliais.
-
4. Kai cukraus sirupas užvirs, suberkite į jį imbierą ir virkite dar 4 minutes.
-
Reklama
-
5. Mėtas stambiai supjaustykite arba suplėšykite rankomis.
-
6. Į verdantį sirupą įpilkite kapotų mėtų. Paverdame dar 2 minutes, po to puodą nukeliame nuo ugnies, uždengiame dangčiu, rankšluosčiu ir paliekame pritraukti 1 val.
-
Reklama
-
7. Po valandos sirupą nukoškite per smulkų sietelį arba marlę.
-
8. Nukoštą sirupą supilkite į nedidelį indelį. Tiesą sakant, sirupas yra paruoštas, o dabar užtenka jį atskiesti verdančiu vandeniu (santykiu 1 dalis sirupo 4 dalyse verdančio vandens) arba šaltu vandeniu (tokiomis pat proporcijomis), kad gautųsi atitinkamai karšta arba šalta arbata.
-
Reklama
-
9. Taip atrodo šalta imbiero-mėtų arbata.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama