Imbiero mėtų arbata

Imbiero mėtų arbata

5 (1 įvertinimai)

10-20 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Imbiero mėtų arbata – labai skanus gėrimas, kurį galima patiekti tiek šaltą, tiek karštą. Vasarą puikiai gaivina, žiemą – šildo. Verta pabandyti. Šią vasarą pirmą kartą geros draugės patarimu pabandėme pasigaminti imbiero-mėtų arbatos. Pasirodė labai skanus gaivus gėrimas, puikiai numalšinantis troškulį vasaros karštyje. Dabar vėlyvą rudenį tą pačią arbatą patiekiame karštą – puikiai sušildo ir pagyvina. Žodžiu, universalus gėrimas, kurį kiekvienas turėtų išmokti gaminti.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėtų
    150 gramų
  • Imbiero šaknis 6 cm
    1 vnt
  • Cukrus
    1/2 puodelio
  • Vanduo
    1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Arbatai paruošti reikia tik 3 ingredientų ir vandens.
    1. Arbatai paruošti reikia tik 3 ingredientų ir vandens.
  • Į nedidelį puodą supilkite cukrų ir vandenį ir užvirkite.
    2. Į nedidelį puodą supilkite cukrų ir vandenį ir užvirkite.
  • Reklama
  • Tuo tarpu imbiero šaknį supjaustykite plonais griežinėliais.
    3. Tuo tarpu imbiero šaknį supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Kai cukraus sirupas užvirs, suberkite į jį imbierą ir virkite dar 4 minutes.
    4. Kai cukraus sirupas užvirs, suberkite į jį imbierą ir virkite dar 4 minutes.
  • Reklama
  • Mėtas stambiai supjaustykite arba suplėšykite rankomis.
    5. Mėtas stambiai supjaustykite arba suplėšykite rankomis.
  • Į verdantį sirupą įpilkite kapotų mėtų. Paverdame dar 2 minutes, po to puodą nukeliame nuo ugnies, uždengiame dangčiu, rankšluosčiu ir pa...
    6. Į verdantį sirupą įpilkite kapotų mėtų. Paverdame dar 2 minutes, po to puodą nukeliame nuo ugnies, uždengiame dangčiu, rankšluosčiu ir paliekame pritraukti 1 val.
  • Reklama
  • Po valandos sirupą nukoškite per smulkų sietelį arba marlę.
    7. Po valandos sirupą nukoškite per smulkų sietelį arba marlę.
  • Nukoštą sirupą supilkite į nedidelį indelį. Tiesą sakant, sirupas yra paruoštas, o dabar užtenka jį atskiesti verdančiu vandeniu (santyki...
    8. Nukoštą sirupą supilkite į nedidelį indelį. Tiesą sakant, sirupas yra paruoštas, o dabar užtenka jį atskiesti verdančiu vandeniu (santykiu 1 dalis sirupo 4 dalyse verdančio vandens) arba šaltu vandeniu (tokiomis pat proporcijomis), kad gautųsi atitinkamai karšta arba šalta arbata.
  • Reklama
  • Taip atrodo šalta imbiero-mėtų arbata.
    9. Taip atrodo šalta imbiero-mėtų arbata.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai