Įdaryti makaronai su bešamelio padažu
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Pietums ar vakarienei visai šeimai rekomenduoju pasigaminti šį nepaprastai apetitą keliantį patiekalą. Nesudėtingas procesas ir stebėtinai originalus. Išbandykite ir jums tikrai patiks! Skubu pasidalinti su jumis labai įdomiu variantu, kaip iškepti įdarytus makaronus su Bešamelio padažu. Įdarui čia naudojami 3 rūšių sūriai ir špinatai, jis pasirodo labai švelnus ir patrauklus. Kad patiekalas būtų pikantiškesnis ir neatrodytų pernelyg blyškus, taip pat rekomenduoju įpilti šiek tiek pomidorų padažo. Pamatysite, kaip makaronai iškart sužiba ryškiomis spalvomis ir tampa dar patrauklesni. Tai puikus patiekalas visai šeimai, tad patariu įsidėmėti.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Makaronai kriauklės500 gramų
-
Rikota800 gramų
-
Parmezanas120 gramų
-
Mocarela150 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Špinatai300 gramų
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Pomidorų padažas1 stiklinė
-
Bešamelio padažas2 stiklinės (sviestas, miltai, pienas, muskato riešutas)
-
Čili pipirų dribsniai1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga
-
1. Visų pirma, makaronus reikia išvirti pasūdytame vandenyje. Svarbu nepervirti, užtenka 5-6 minučių.
-
2. Pirmiausia nusausinkite juos kiaurasamtyje, o tada sudėkite į kepimo skardą arba švaraus rankšluosčio, kad visiškai pašalintumėte vandenį.
-
Reklama
-
3. Kol makaronai varva, galite pasigaminti įdarą: giliame dubenyje sumaišykite išplaktus kiaušinius, rikotą, tarkuotą mocarelą ir pusę parmezano. Įdėkite špinatų, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
4. Bešamelio padažui paruošti ištirpinkite 50 gramų sviesto, įberkite porą šaukštų miltų ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Tada plona srovele supilkite pieną nuolat maišydami. Padažą pasūdykite ir pridėkite muskato riešuto. Virkite, kol sutirštės.
-
Reklama
-
5. Paruoškite karščiui atsparią formą, atsargiai užpildykite makaronus įdaru ir dėkite į formą.
-
6. Ant viršaus uždėkite pomidorų padažo. Šiuo atveju tai jau paruoštas marinara padažas, bet galite pasigaminti bet kokį, koks jums patinka.
-
Reklama
-
7. Užpilkite Bešamelio padažo. Kad būtų lengviau atskirti makaronus prieš patiekiant, padažą uždėkite tiksliai ant jų.
-
8. Ant viršaus uždėkite rezervuoto parmezano ir pipirų dribsnių. Pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
-
Reklama
-
9. Kepkite lukštus 30-40 minučių iki auksinės rudos spalvos. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama